U zegt 'deadline'?

zondag 19 maart 2017

"Of er iemand een feestje in het verschiet had? En eens wou neuzen in de Let's Party collectie?" Ik deed van 'check' en 'check' en kneep ondertussen eens stevig in mijn arm. Een geheim is het niet, dat ik fan ben van die ongelooflijk schone zeefdrukstofjes, het kiezen alleen al was een feest op zich.
Het jongste Khadetje doet over twee maand haar communie, dit jaar doen we niet van deadline naaien - dat denk ik nu toch, laat ons over een maand of twee hier nog eens op terug komen #schaterlach - met een outfit die nu al min of meer klaar is.

468-02
468-03
468-04

De stoffen zijn zo mooi dat ze vragen om eenvoudige patronen. Uiteraard had ik wel een Visioen in mijn hoofd zitten - wat had je gedacht. Dat visioen ging echter niet gepaard met patronen, dus ik tekende zelf. En maakte een proefversie - volgens mij de allereerste keer dat ik voor dochterlief een proefversie maakte, maar ik wou niet zomaar mijn schaar in die stof zetten - die mits enkele aanpassingen goedgekeurd werd. Door mij. Want dochterlief vond het zo ook wel ok - seriously, check die foto op IG -. Ik knipte de stof zodanig dat de print mooi op haar buikje quasi rondom loopt. Uit het paneel kreeg ik nog een deel van de rok, voor de rest gebruikte ik 40cm (= lengte van de rok) effen stof erbij. Ik maakte diepe vouwen, helemaal rondom en verstopte de naad in een vouw. Ik brak mijn hoofd over een lintje om te sluiten en botste toevallig in de stoffenwinkel op elastische biais. Je zou wel gek moeten zijn om verder te zoeken dus ik kocht me anderhalve meter, vouwde het dubbel en stikte het mooi door. Klaar. Geen rits, een knopen, ik vermoed dat weinig communiejurken zo simpel zullen zijn. En toch zo schoon ♥

468-05 468-06 468-07
468-08

In mijn visioen liep er langs de schuine randen op de rug kant, een brede strook zelfs. Toevallig zat die ook in de feestcollectie, dus ik vroeg - en kreeg, waarvoor een dikke dank je wel! - het ongelooflijk mooie Lunari Green in mijn handen. Remember het "de stoffen zijn zo mooi dat ze vragen om eenvoud"? Exit de brede strook kant in de jurk.

469-01
469-02

Als ik naar mijn stoffenvoorraad kijk, dan liggen daar enkele pareltjes die er al even liggen... soms omdat ik op het 'goede moment' wacht om er de schaar in te zetten, andere blijven wachten omdat ik aarzel er in te knippen. Gezien het steeds stijgende aantal parels in de kast, besloot ik komaf te maken met die angst en er mij niets meer van aan te trekken. Enter dat prachtige, gezeefdrukte kant. Oh boy. Ik keek, streelde, en liet liggen op een hoopje. Laat staan dat ik durfde voorwassen... Bij deze presenteer ik jullie een gewassen én verwerkt stofje, tegelijk met enkele tips die ik links en rechts vond of zelf gebruikte;
 • Beginnen bij het begin; voorwassen deed ik in de machine op het handwas programma - de stof glitterde als voorheen, wat had ik me zorgen zitten maken #zucht.
 • Om de laatste kreuken eruit te krijgen, zette ik er erg voorzichtig het strijkijzer op. Als je een kleine ramp met je ogen open tegemoet wil gaan, moet je dit zonder persdoek doen #nietdus! Zeefdruk en er rechtstreeks op strijken gaan zowieso niet hand in hand, ik gebruikte een katoentje om over het kant te leggen, en streek voorzichtig alles glad. Kies voor de laagste stand en gebruik géén stoom.
 • Mijn naaimachine verwerkte het kant prima. Om eventuele miserie voor te zijn, gebruikte ik een dunne, scherpe naald - een Microtex nummer 60 - en nieuwe naalden om de boel te spelden. Omdat je bij kant zoveel 'lucht' hebt, is het verstandig om traag te stikken en zo te voorkomen dat je draad gek begint te doen. Backstitchen is niet zo'n slimme zet, ga voor oldfashion en knoop je draad met de hand.
 • Kant rafelt niet. Niet. Als in "wat een vrijheid!" In plaats van het topje om te zomen, knipte ik met een kleine en scherpe schaar voorzichtig langs het patroon. Zelf vind ik dat ongelooflijk mooi, het is wèl een tijdrovend werkje. Het is maar dat je het weet.
 • Het volgende heikel punt op de agenda; de naadwaarde. Er zijn enkele opties, hier vind je zo mooi uitgelegd. Ik knipte op de manier die ik hier beschreven vond; geniaal als je 't mij vraagt! Correctie, ik startte zo met knippen, want hoe ik ook puzzelde, het lukte me niet om de mouwen er uit te krijgen op de manier die ik wou - ik wou namelijk onderaan de gezeefdrukte boordjes ;). Stress alom, want hoe o hoe ging ik dat afwerken? Ik ambeteerde heel wat mensen en durf haast niet zeggen hoe ik het dan wèl deed #schaterlach
 • Toen ik doorhad dat dat doorlopende gedoe niet ging werken met mijn beperkte kennis, kocht ik biais om de naden vanbinnen af te werken. Tot ik heel misschien wat tegen mijn fotodeadline aanliep. Met andere woorden, het moest rap gaan - ramptoeristen, hold your horses, ik treed niet verder in detail ;). Ik prijs mezelf gelukkig dat ik geen naaijuf heb die me onder mijn vijs kan geven, maar ik knipte de naadwaarde van het achterpand bij, en streek ongelooflijk voorzichtig de naadwaarde in zijn geheel naar achter waardoor de naadwaarde lichtjes smolt -- ik zei het toch, strijken met persdoek! -- en zo vast'gelijmd' werd aan het achterpand. Je ziet er niets van, dus mag ik dit een goede oplossing noemen? #schaterlach #ikgarechtnaardenaaihelenverdoemenis

469-03 469-04 469-05
469-06

Ik kreeg een zonovergoten middagpauze cadeau, liet het kind een bloem aanvallen met een gouden spuitbus en zette haar voor de voorraad staal'n'ijzer en klikte er vrolijk op los. Ik nam een slordige tweehonderd foto's - waarmee ik met minstens 3/4e niets kan doen omdat kind poseert zoals ze zelf wil #detail - en ontdekte een paar pareltjes. De zon. Mijn kind. Lotte haar prachtige stofjes ♥

469-07
Meer inspiratie kun je vinden bij Leven met Liv | KaatjeNaaisels | with Love by Eva |
Emma & Mona | Straight Grain | with Love by Eva | Leven met Liv | Straight Grain |
So Popo sew | Emma & Mona | van Jansen | Lily & Woody | Mix it - Make it |

469-08

Wat je hier ziet werd gemaakt met 1 paneel Vuurdoorn 19, 40 cm bijhorende effen stof
en 1 paneel Lunari Green. Wil je zelf een van de stofjes aanschaffen, dan is Google uw
beste vriend om te vinden welk verdeelpunt deze stof ingekocht heeft.

75 opmerkingen:

 1. Prachtig! Daar zullen al haar vriendinnen jaloers op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, misschien heeft er wel eentje een roze jurk waar dochterlief kei jaloers op is ;)

   Verwijderen
 2. Naaien, dat blijkt bij jou telkens weer een serieus avontuur te zijn 😉 maar het leverde vaak al pareltjes op... Die kleur met die blonde haartjes Just love IT ❤️
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik vertel het zoals het is. Dit was een redelijk rechtdoor parcours eigenlijk #schaterlach. Ik wist toen ik die stof zag, dat dit dochterlief wonderwel zou staan ♥

   Verwijderen
 3. Wauw! Dit is prachtig! Ik ben fan. Een vraagje, wanneer komen de patronen uit?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je!
   En die patronen... nooit vrouw, van mijn leven niet ;)

   Verwijderen
  2. Hergebruiken voor de dochter toch?! Jammer voor ons ;-) maar begrijpelijk!

   Verwijderen
 4. 3 woorden: ZOT, ZALIG, SCHOON!!!
  Alleen maar hartjes voor de naai-radartjes in je hoofd => geen patroontjes, awel dan tekenen we zelf iets uit. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij lieverd! En gek, maar ik vervloek die al soms eens, die radertjes #schaterlach

   Verwijderen
 5. Ik zei het al: ik vind het geweldig. Effenaf. Geen klassiek eerste-communiekleedje, maar naar alle verwachting wel het mooiste van de hele kerk. Chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Dat is jouw hele avontuur wel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen enkele communiecollectie bevat iets dat in De Slimste Mens tegelijk de woorden gewaagd, elegant, feestelijk én op kindermaat in de checklist heeft. Dit scoort op alle vlakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na uw stoot met dat prachtige kleed, groei ik hier wel even van ♥

   Verwijderen
 8. Hoera voor geen deadline meer! Hoera voor meer tijd om anderen te helpen 😉
  Heel mooi gedaan, ze straalt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach. Wel euh. Er is nog een vent, nog een kind en een eigen lijf aan te kleden. En nog een communie op de menu. En nog een feest. En nog tien miljoen andere al even gekke plannen. ---maar altijd wel tijd om te helpen, dat weet ik zeker!---

   Verwijderen
 9. Maar Sarah! Zo schoon! ik zou er zelf de kant nooit uitkiezen, maar hier vind ik het perfect passen! Complimenten ad chef!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schitterend! Geniaal! Ik vind het geweldig. Moest ik een dochter hebben, dan deed ze dit aan op haar communie.
  En je bent nog sneller dan mij. Ik ben nog altijd bezig aan de zoon zijn outfit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar GIJ hebt al een outfit, daar moet ik nog over nadenken. Allé, ik weet wat ik wil. Maar ik voel een proefkleed aankomen, en dan wellicht iets totaal anders voor de communie zelf #beenthere. Maar dat zijn zorgen voor volgende maand vrouw.

   Verwijderen
 11. Oh vrouw wat doe je me smullen! Echt een heerlijke outfit en dat verhaal van die slimme gesmolten kant, mooie afsluiting van het weekend, prinses waardig dit en wat leuk decadent om die schitterende zeefdruk gewoon te bedekken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho. Ik dacht 'als ik die bromelia in het rokdeel gebruik, dan komt die niet tot zijn recht'. Die twee zouden zo hard gevochten hebben met elkaar dat geen een van die stofjes zijn glansmoment zou gekregen hebben. Nu is het alle oog voor de kant als het topje aan is, en alle oog voor de print als enkel de jurk te zien is. In mijn hoofd klopt het ergens wel #schaterlach.

   Verwijderen
 12. Oooooh wat mooi! Die rug met dat strikje! Ik zou bijna wensen dat het super warm gaat worden.... als die kanten blouse niet minstens zo mooi was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop ook op super warm. Maar voor in de kerk heeft ze die top écht nodig #schaterlach. Och, we zien wel!

   Verwijderen
 13. oh zeg dat is een heel schone outfit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Yep, you did it again! Wat een prachtige outfit. Net dat tikkeltje anders en superspeciaal. Die 200-300 foto's kennen we van ergens 🙈 Kids... gotta love them. And even more, als je nadien ook nog eens al die (niet bruikbare) foto's mag gaan wissen op je toestel 😂 Maar het staat vast, ze gaat stralen. Net zoals moeder 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij zijt gewoon veel te lief!
   Het was plezant, die foto's nemen ;). Er wordt hier standaard zo'n aantal foto's genomen eigenlijk.

   Verwijderen
 15. Wauw, ik blijf maar kijken! En ik krijg gelijk ook stress. Ik moet nog helemaal beginnen voor het lentefeest. Voor de feestvierder zelf hield ik het simpel en naai ik enkel het hemd. Maar de zusjes, mama en broer gaan ook vieren in self made. Allé dat is het plan toch...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je!
   En stress, vrouw, die lentefeesten moeten nog beginnen. Adem in en doe rustig voort op uw gemak, dat komt in orde!
   --het plan is hier trouwens ook nog verre van uitgevoerd, er ligt hier nog een flinke stapel stof klaar ;)--

   Verwijderen
 16. Zo schoon jong! Ik zou bij die kant nooit aan een jong meisje denken, maar het is echt prachtig! Dat lijfje is zo delicaat en komt zo mooi uit boven die springplooien. Echt waw! Voor de stoffen én voor wat jij ermee deed. <3 An

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt prachtig, Ik zie mezelf ook al in die outfit. Kan ik mijn communie nog doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk vrouw!
   Ik vind het ook voor 'ons' perfect gaan. Er is nog een bijhorende tule rok, dus ze kan de top ook dragen op die rok. Inwisselbaar tot en met ;)

   Verwijderen
 18. oooooooooooh, keikeischooooon!! Wat een prachtige creatie, echt waauw! Bedankt ook voor al die tips, gaan ooit nog wel eens van pas komen misschien ;-) Jij gaat trouwens vast en zeker naar de naaihemel, voor al die schone pareltjes, en voor de eerlijkheid waarmee je over het naaiproces vertelt! LOVE it!! Ik ben wel stiekem benieuwd of je het nu effectief bij deze jurk gaat houden, dan wel of je niet kan weerstaan aan toch nog een ander stofje of jurkje of zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan hier nog wel wat andere feesten op de planning en ik heb ook nog wat andere stofjes klaar liggen. Er komt dus nog wel iets, het plan is eigenlijk 'het kind mag kiezen'. Als dat maar goed komt #schaterlach

   Verwijderen
 19. Zoooooo mooi, echt! Dit doet me al watertanden naar onze volgende feestelijkheden volgend jaar. Ik moet me inhouden om niet nu al te shoppen voor dan. 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij komt er volgend jaar een spiksplinter nieuwe en zo mogelijk nog mooiere feestcollectie, dus hold your horses vrouw! Maar euh, ik snap je wel #schaterlach #rustigaanklikvinger

   Verwijderen
 20. Ik lees 'min of meer klaar' en er plakt al een grote glimlach op mijn gezicht. Oplossingen out-of-the-box leiden niet naar hel en verdoemenis, eerder recht naar de hemel :-)
  Ik lees 'beperkte kennis' en ik doe een Sarahke nl; #schaterlach
  Prachtige outfit voor een prachtig kind !
  En die ijzer-en-staal-muur kan wedijveren met die andere muur <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn specialleke verdient een specialleke en niet minder ;). Merci lieverd ♥

   Verwijderen
 21. vrouw, ik ben zwaar fan! Prachtjurk in al zijn geniale eenvoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Amai, dit kan mij serieus bekoren. De kleur en het model, de kanten top... echt schoon Sarah. En dat gij gewoon de naden smelt in plaats van stikt: zálig! 😄😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je deed me lachen! En hoe!
   Ik moet een beetje corrigeren, ik stikte ze wel degelijk, die naden. Maar ik wou ze niet zomaar locken, dat leek me niet comfortabel om dragen en niet schoon om op te kijken. Zucht. Rare kronkels, die grijze massa van mij ;)

   Verwijderen
 23. Zalig mooi! En inventief, uw naden laten smelten!
  Seg, euh, dat patroontje, kunnen we daar niet eens over babbelen, ik kan wel 1 en ander om dat op papier te krijgen, dat wordt vast een toppertje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nood breekt wet of zoiets, het is niet echt mijn standaard procedure om naden af te werken, laat het ons zo zeggen #schaterlach.
   En dat patroontje, dat zou ik zelf ook kunnen, dat is niet het probleem. Wel dat spreekwoord over hooi en vorken. Te veel hooi vrouw, te veel hooi.

   Verwijderen
 24. Sarah, dit noem ik niet meer zomaar een jurkje bedenken en uitvoeren. Hoe eenvoudig kan een communiejurkje zijn, hoe mooi kan dit uitvallen! Ik ben ook meer dan fan van die groene kant, zo'n bloesje over het jurkje is werkelijk af!
  PS: De bovenkant van het communiejurkje doet me zo hard denken aan mijn trouwjurk ;-) (en dat zijn nog steeds heel goede herinneringen haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog wat kant over, en ik zag vorige week een prachtig topje met kant #erkomtdusmeer.
   Hoera voor mooie herinneringen, ik hoop dat er hier bij dit jurkje ook wat komen!

   Verwijderen
 25. Fantastisch mooi! Het intrigeert me wel hoe ze die top aankrijgt? Daar zit dus nergens een rits of zo in verstopt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten lusjes met knoopjes aan de achterkant, maar omdat de kant wat elastische is, krijgt ze die ook zo over haar hoofd.

   Verwijderen
 26. Waw! Ik vind het kleedje op zich al fantastisch mooi en zou zelf nooit aan een kanten top erbij denken, maar amai, wat past dat er ongelooflijk schoon bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Man, man, man... dit is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. gelukkig zat ik neer toen ik dit hier zag, wat een prachtig communicantje wordt dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik zie u in gedachten al knippen aan de kant met uw klein schaartje en het puntje van uw tong uit uw mond om precies het perfecte randje te bekomen. Als ze dit op het koninklijk paleis zien MOET ge hofleverancier worden! ZO WAUW!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Alweer meer dan prachtig!! De hele combinatie bij elkaar...wouw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Feestelijk en bijzonder origineel! Die rugsluiting heeft mijn <3 gestolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Amai ... prachtig gewoon .... elke keer weer doe je het .... dank u om ons zoveel te geven om van te genieten .... want ik geniet daar echt van

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het kleedje is kortweg prachtig (subliem is ook een passende bewoording)! Van de top ben ik minder fan, maar toch is het geheel supermooi!
  Bij mij was het Len(t)efeest vorig jaar ook de allereerste keer dat ik een proefversie van een kleedje maakte. En Lenes kapsel was identiek. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dit is echt subliem! Hoe je dat kant afgewerkt hebt, dat vind ik echt geniaal. En dan zit daaronder nog eens de schoonste communiejurk in the history of ever, die dag kan nu al niet meer stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Goh jong ... wat gaat dat kind schitteren! Nog veulse schoner dan in 't echt met het kind er in. Superheerlijkkindtrouwens. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Sarah Sansen wat FANTASTISCH supermooi ik kan en wil er niet meer woorden aan vuilmaken.
  Wat zal Hade stralen, zo uniek, zo mooi, zo...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.