Kortsluiting

zondag 5 maart 2017

Ik was in een stoffenwinkel.
Ja, ik weet het, net een van die plekken die ik poog te vermijden.

466-02

Mijn aanwezigheid daar was noodzakelijk - stoffenmens zijnde, snap je dat wellicht wel #knikgewoonja - want ik had bijpassende stof nodig voor de communieoutfit van dochterlief. Op het moment dat ik de gynecoloog smeekte 'om dat kind eruit te halen' stond ik er namelijk niet bij stil dat wat vroeger geboren worden gelijk stond aan twee-kinderen-in-twee-opeenvolgende-schooljaren, zijnde twee communiefeesten op rij. Als ik me die dagen trouwens goed voor de geest kan halen, ging ik voor dat argument niet gezwicht zijn. Maar ik dwaal af.
Ik zag er schoon stof liggen, er was een feest op komst, zo af en toe krijg ik van die combinatie een kleine kortsluiting.

466-03
Als in; ik pak dat mee én maak er onmiddellijk een rok mee. Oh. En als ik dan toch bezig ben, nog een topje ook. Strak plan, niet? Ik vroeg en kreeg een perfect bijpassend stofje. Zo eentje dat helemaal niet mijn ding is - wegens te veel glitter, wat anders - maar dat toch mee naar huis ging wegens o zo perfect passend.

466-04
466-05

Het plan voor de rok was van meet af aan duidelijk, een Rachel rok. Ik maakte er vorig jaar al eentje, maar die werd hier slechts een tweetal keer gedragen - en verhuisde na enkele retouches naar de kast van OmaKhadetjes wegens nietmijnding. Kleren maken op de krimp, vreed verstandig is dat niet en daar was hier het afgelopen jaar niet echt sprake van. Ik heb niet het figuur om met een midi versie weg te komen, dus ik ging opnieuw voor het gewone patroon, waarbij ik deze keer keurig de maattabel volgde. Aangezien LMV niet gekend staat voor zijn lang uitgevallen patronen #schaterlach voegde ik maar liefst 13cm - plus nog drie extra cm voor een blinde zoom - toe. Toen het moment kwam om de plooien te stikken, draaide ik de stolpplooien om - geen fout dus ;).

466-05b

Toen was het tijd voor het bijpassende dingetje. Ramptoeristen, wees welkom want ik stapelde links en rechts enkele slimmigheden op een hoop. Ik ging van start met "ik doe dat rap eens zonder patroon". In mijn hoofd wist ik waar ik naartoe wou, hoe moeilijk kon het zijn. Ik deed mijn tshirt uit, legde dat op de stof en knipte er zo wat rond. Oh, en in plaats van een gewone mouw, knipte ik er zo wat aan. Alsof ik zo geen patronen in voorraad heb, uiteraard. Alsof dat niet voldoende was, knipte ik er een serieuze opening in vooraan. Nogal groot en opvallen, maar zo zat dat nu eenmaal in mijn hoofd. Die glitterglibber, dat ging ik oplossen met een biesje dat doorliep om de boel samen te houden. Of ik tips heb voor jullie?
Laat ons zeggen dat er een reden is waarom ik normaal gezien patronen van een ander gebruik. Allé, van anderen die verstand hebben van patronen maken. En die dan ook patronen maken, en niet zomaar een stof te lijf gaan met een stofschaar.
Het stofje zelf stikte wonderwel. Tot ik aan "dat biesje" kwam. Het werd mijn kwelling van het jaar, eerlijk waar! Alles wat kon fout gaan deed dat ook - tweeling naald gone wild? steken overslaan? draad gesprongen? naald gebroken? zo'n tiental cm stof opgevreten door uw anders doodbrave naaimachine? check check en ga zo maar door. Om maar te zeggen dat er wellicht wat ruimte is voor verbetering #schaterlach

466-06
466-07

Stof in 20179 in  - 40 uit  (5 gekocht&verwerkt - 12 verkocht - 2 gekregen)  - #1in4uit

67 opmerkingen:

 1. Ondanks de kwelling vind ik het toch een heel geslaagd topje. Hij staat je ook erg goed. Soms moet je een beetje uit je comfortzone 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach dit is zo ongeveer aan het andere uiteinde van mijn comfortzone #ikhounietvanglitter. Zoals dat dan gaat met die dingen die je zelf maakt, zie je vooral de foutjes ;). Maar met een vestje erboven valt het wel mee!

   Verwijderen
 2. die rok vind ik super! echt feestwaardig, de complete combinatie met vestje ook (ondanks al je gevloek) maar bij de foto van enkel top met rok mist er precies iets (je vestje dus ;-) ).
  ik gebruik trouwens ook liever patronen van mensen met verstand van patronen tekenen, eentje aanpassen dat begin ik nu te leren maar eentje tekenen is niet aan mij besteed (daarvoor bestaat er teveel dat ik nog wil maken)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit me helemaal bij je aan; al die glitter heeft wat zwart nodig om het te doorbreken. Oh, ik denk altijd "als je het niet probeert, dan weet je het niet". Moest ik op papier iets tekenen, komt het waarschijnlijk wel goed, maar zo op stof, dat is om problemen vragen #schaterlach

   Verwijderen
 3. #schaterlach vanaf de eerste zin tot het eind! Het rokje vind ik geweldig. En ook de top is geen ramptoerisme waard, tenzij we het maakproces hadden bijgewoond misschien... Het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben jij toch een lieveke!
   Dat biesje, echt, ik kon het wel in duizend stukjes knippen ;)

   Verwijderen
 4. Haha, zalig. En ik ben ook officieel jaloers. Ten eerste gij hebt uwen outfit voor de communie al en ten tweede, gij zit al aan uw tweede kind van het tweede jaar op rij. Ik begin dit jaar pas aan de twee eerste communiejaren. Ik voel al een klein stresske oprispen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrouw, een outfit voor de communie, dat is zo gelijk pas over twee maand tijd om daaraan te denken - allé, voor die van mij toch. Ik ga opnieuw van deadline doen, maar ik weet al wat ik wil maken, dat scheelt :). En blij dat ik ben, dat ik al aan het tweede jaar zit!

   Verwijderen
 5. Een lmv stofje toch hé? Ik weerstond ze braafjes :) en de brekende naalden, brekende draden... het was hier ook allemaal van check check check

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal juist, een Editex LMV stofje ;). Ik weerstond al enkele keren, maar nu viel alles plots op zijn plaats. En die brekende naalden, zucht, af en toe moet dat een keer zeker?

   Verwijderen
 6. Prachtig, je bent gewoon een (moeder-)engel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op de snelweg doe ik er niet aan, maar naairamptoerisme stop ik altijd voor! Zo herkenbaar, dat doe ik wel even gevoel! Zo op de foto is het uiteindelijk zeker niet te diep en ik vind je creatie super geslaagd, inderdaad geen patronen nodig dus, maae ach als medenaaister die snapt waarom je naar een stoffenzaak "moet" en waarom je ook meestal met meer naar buitenkomt, snap ik ook heel goed waarom er toch ook patronen gekocht blijven worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik vind het niet te diep hoor, dàt was de bedoeling. Ik blijf het zeggen, dat biesje. Zucht. Och, dat hebben we dan ook weer gehad hé :).

   Verwijderen
 8. Hahahaha voor het ondoordachte bevallingsverhaal! En die bling, ik vind dat gij daar goed mee weg komt. De mouwtjes zien er wat strak uit, maar verder mogen uw patroonimprovisatiekunsten er best zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wacht maar vrouw, we spreken verder op de dag dat jij hoogzwanger bent #schaterlach.
   Helemaal gelijk met die mouwen trouwens, ik wijt het aan al dat gewichtheffen in de fitness #not.

   Verwijderen
 9. Hahaha, ik laat mij daar ook wel eens aan vangen, aan dat 'ik doe dat rap zonder patroon', en ik heb daar ook spijt van. Al-tijd. Maar 'k vind het toch knap, je topje. En die rok, die is gewoon waw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat me daar niet zo vaak aan vangen, ik hou van flink patronen volgen. Links en rechts eens aan een patroon veranderen daarentegen, dàt is iets anders :).

   Verwijderen
 10. Hihi, ik zit hier behoorlijk te gniffelen, maar ook wel met een "allez, ik ben dan toch niet alleen..."-grijns..

  De rok vind ik helemaal super! De top mag er ook best zijn, al ben ik zelf ook niet helemaal zot van blingbling...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schaterlach, uw draad opgevreten door u anders zo brave naaimachine! Eigenlijk niet om mee te lachen, sorry! Gelukkig is het toch nog schoon geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zeggen dat het zo'n braveke is anders ;)
   Merci hé ♥

   Verwijderen
 12. Superleuk setje!! En ik heb weer genoten van je verhaal, ha, ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Begin maart en ge hebt de kwelling van het jaar al achter de rug. Chique ! Wat betreft bling : ge hebt dat in twee soorten : 1: de te vermijden schreeuwlelijke ogenpijnigende bimbobling,en 2: en de subtiele geraffineerde zachtjes flonkerende magische bling.
  Uw bloesjesstof behoort overduidelijk tot categorie 2. Keichique dus !
  Nen outfit voor in de boekskes. Boekskes van categorie 2 hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bekijk het van maart tot maart hé ;). Er staan me ongetwijfeld nog naaimartelingen te wachten!
   Ik vind u megalief vrouw, echt! Hahaha voor die bimbobling, goed gevonden!

   Verwijderen
  2. haha, ik ben ook megalief * !
   * behalve als ik vaak heb, honger heb, niet geparkeerd geraak, er iets gekleurds tussen de witte was sukkelde, degene voor mij het toilet niet proper achterliet, ik iets in de winkel zie dat megasuperschoon is en alleen in stokkenmaten bestaat, en zo nog wel hier en daar van die dingskens... dan ben ik megachagrijnig...Maar dat gaat altijd rap over ;-)

   Verwijderen
  3. Wij zouden goede vriendjes zijn #schaterlach

   Verwijderen
  4. Ik heb die Carla nog nooit chagrijnig gezien! Wel al een beetje bang. :-)

   Verwijderen
 14. Gelukkig heeft uw naaimachine het topje niet volledig verslonden, want het staat je echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ma jong, ik zie u daar al bezig... Ik lig in een deuk haha!
  Maar dat topje, dat is toch helemaal goed gekomen he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig waren vent én kinderen het huis uit, of die hadden gedeeld in de brokken. Dat laatste lintje, man man man, ik denk dat ik er anderhalf uur aan bezig was. Eentje gaan kopen in de winkel kan in de helft van die tijd #schaterlach

   Verwijderen
 16. Zilver met goud combineren, dat kunnen enkel vrouwen met durf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dàt is zaak van mijn slechte kodakske --de lader van mijn 'goede' toestel is kapot. Eigenlijk is het bronskleurig, dat topje. Net hetzelfde brons als in de driehoekjes van de rok zit, maar dat kun je alleen maar 'in 't echt' zien vrees ik ;)
   Los daarvan, ik zou dat wellicht wel durven #schaterlach

   Verwijderen
 17. Vergeet het zwoegwerk maar...
  en wees trots op je superset !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Uiteindelijk kom je toch maar mooi prachtig voor de dag! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is het resultaat dat telt ! En dat vind ik echt heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goh, wat ben ik toch jaloers op je schrijf- en naaitalent!! Altijd fijn om hier mee te volgen! En btw, prachtige outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, aan de rok was er niet zoveel talent vandoen. Hahaha, het topje kon ook wat meer gebruiken ;). Maar ♥ voor je lieve woorden!

   Verwijderen
 21. Wauw! Knappe outfit!
  Stofje van het rokje is leuk. Per toeval een linkje ervan?

  Groetjes
  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Tina, ik kocht de stof in een bakstenen winkel, maar ik zag die online al bij enkele webshops... het is een Editex stofje voor LMV.
   Bij Madeline hebben ze nog de twee andere kleuren, ik vond hem ook nog bij Stof op Zolder (http://stofopzolder.be/michele-top-follow-the-copper-jacquard.html). Veel succes!

   Verwijderen
 22. Prachtige combinatie! Ik ben ook niet het blingblingtype maar hiernaar zou ik grijpen. Top dat koordje om de boel bij mekaar te houden. Heb ik nog een verhaal over, over zo'n koordjes! Als ge dan toch weer op stoffenkoop geweest zijt, heb je misschien nog wat meer dat weg mag uit je stoffenkast volgende week? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwerkte alles onmiddellijk #flinkhé
   Maar ik heb nog een hele stapel van 'mag weg', misschien moet je daar nog eens in neuzen ;)

   Verwijderen
 23. Ik begrijp jouw aversie tegen teveel glitter. Maar zo passend en schoon, dan kan je er toch niets op tegen hebben hé? Helemaal tof, deze outfit

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wahaha hoe jij dat alweer beschrijft. Heerlijk om te lezen - al zal het iets minder heerlijk geweest zijn om mee te maken, vermoed ik.
  Maar bon, je bent uiteindelijk toch maar weer een prachtige outfit rijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Enfin, een topje én een rok in mijn stijl? En hoe komt het dat ik dit bijna miste?? In elk geval: ik wil dat topje ook, die stof jong, zo schoon. En de weg ernaartoe is hélemaal mijn ding: zowat rond een t-shirt knippen, zowat dingen improviseren, zowat wetten van Murphy tarten? Jaaaaaa, écht helemaal mijn ding!
  Schoon gerief. Punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het ziet er in ieder geval super mooi en helemaal communie-proof uit! Ik ben vooral wild van de rok, echt super knap, en van jouw beschrijving van het maakproces van de top ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ok, alleen al ter onzer vertier en vermaak zal je zo verder moeten doen, want dat is heerlijk om te lezen. Als het dan ook nog eens heerlijk is om naar te kijken, dan is het wel helemaal top! Chique!

  (En bij mij waren het 'ruffles' die me de laatste weken uit mijn comfortzone haalden, ik ben eigelijk nog steeds niet helemaal overtuigd en dochterlief ook niet ... binnenkort op de blog - waar ik dat uiteraard niet toegeef, om de patronenmaakster niet te schofferen en omdat er in de online naaiwereld wél heel wat mooie versies van datzelfde patroon verschijnen)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Die ruffles jong, je hebt Amerikaanse en Europese ruffles, die eerste zijn ook niet zo mijn ding eigenlijk!

   Verwijderen
  2. Echt, dat is de nagel op de kop!

   Verwijderen
 28. Heerlijk verhaal alweer :-)! Zeer geslaagde rok en je top lijkt me ook zeer partyproof. Waar is dat feestje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik onthoud - in de categorie #schaterlach én in de categorie #scrabble - het woord glitterglibber. Maar ik ben verder echt heel grote fan van het topje, ik vind het echt een heel tof exemplaar en de stof is mss gewaagd, maar door het model ook een hele toffe 'doordrager'.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.