Khadetjes doet van 'verzoeknummer'

zaterdag 25 maart 2017

Ik deed mezelf een plezier en ging het niet opzoeken... maar toen het patroon uitkwam, belandde het onmiddellijk in mijn virtuele patronenkast. Al even geleden dus, maar hé, zo'n patroon, dat wordt niet slecht - komt dat even goed uit! Ik denk er maar onmiddellijk bij, als uw kroost er niet uitgroeit, tenminste.

471-02
471-03
471-04

Als ik de 'bovenstukken' van zoonlief bekijk, is toch wel de helft langs mijn naaimachine gepasseerd... Eerlijkheidshalve vermeld ik er ook maar even bij dat het meestal Lewissen of Mitch'kes of dingen in die aard zijn - ik sta te popelen om hem een Ole te maken, gelukkig komen de tienermaten er binnenkort aan! - simpel, snel én schoon. En kaploos, dat ook. Laat dat nu juist een verzoeknummer zijn van het kind dat normaal geen goestjes heeft, hij houdt van kappen. En draagt die. Veel. Het zegt wat over mijn fashiongevoel #not dat ik dat laat gebeuren. 'Pick your battles', deze staat ergens op min hondertachtig graden of zo #schaterlach.

471-05 471-06

Ik zit ietwat in tricotmodus, en wijdde die quasi volledig aan zoonlief. Een nieuwe trui dus, mét kap, dat spreekt voor zich. Uit alle opties koos ik voor de kap, lange mouwen en de zijpanelen met zak. De leeftijd dat allerlei bonte tricots met elkaar kunnen gecombineerd worden, is hier wat voorbij - vind ik zelf toch -, ik liet hem kiezen uit enkele stoffen uit de voorraad en deze beesten belandden op de eerste plaats - was ik blij mee, ik zocht al even achter een excuus om mijn schaar in die lap te zetten. Ik combineerde behoorlijk voorspelbaar met zwarte punta en voerde het ding volledig met een gewone zwarte tricot.

Hoera trouwens voor het patronen-printen-in-de-maat-die-je-knipt, érg makkelijk vind ik dat - zeker als de naadwaarde er al in zit, ik ben een erg luie naaister. Traag ook, zo blijkt, want ik deed er héél wat langer over dan dat uurtje waar ervaren naaisters mee wegkomen #schaterlach! Ik mat het kind halfling op en maakte een 134 (= zijn confectiemaat en tegelijk net iets groter dan ik uitkwam op basis van zijn borst). Ik mat enkel zijn borstomtrek, waardoor de trui nu iets minder lang valt dan ik had gewild. De dragers die volgen kunnen er maar baat bij hebben ;).

471-07
471-08
471-09
471-10
471-11
Stof: zwarte Punta di Roma en Dark bear (hier nog te vinden) | Patroon: Semper Sweater van Sofilantjes


Stof in 20179 in  - 48 uit  (5 gekocht&verwerkt - 13 verkocht - 4 gekregen)  - #1in5uit

37 opmerkingen:

 1. Een supercoole trui. Ik ben ook fan vn het printen in maat. Is zalig eh ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! En het zal wel zijn dat dat zalig is... alleen al om niet te moeten twijfelen over welke lijn je nu juist moet gebruiken ;)

   Verwijderen
 2. Ik vind dat heel mooi, zo met die beren aan de zijkant. En ik heb zelf ook graag kappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn hoofd leek me dat de ideale stof om nu te verwerken... blij dat het ook zo uitdraaide ♥

   Verwijderen
 3. Mooi stoer zou ik hem noemen! Heel tof! En ja zeker leve het printen op maat!!! Zouden ze allemaal moeten doen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg in het 'stoer'
   --en in het 'ja, doe dat eens allemaal' #schaterlach--

   Verwijderen
 4. Maar wat lijkt hij plots zo groot! Knappe zoon en dito trui!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn hart nog zo klein, maar ik schrok ook van de foto's. Hij lijkt plots zo veel te groot -- is hij ook, zeker als je weet dat hij nog acht moet worden ;) #aidatmoederhart

   Verwijderen
 5. Een schone kap is toch niet lelijk !
  Verlengen sweetie, verlengen, ge doet dat voor jezelf ook, en je gruttekes lijken op jou, 't is maar een tip hé.... #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het liefje, maar ik was lui en mat niet na. Nu, het lukt hé, misschien zet ik er gewoon een iets lossere heupboord aan, dan kruipt het zo al niet omhoog ;)

   Verwijderen
 6. Super tof!! Berenstof is hier helaas ook te klein (achteraf) verwerkt, maar jouw voorbeeld doet goed volgen, den ik..prima op deze manier terug te verwerken in een trui :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik knipte zo ongelooflijk zuinig dat ik best nog wel wat stof over heb #schaterlach. Nu eens zien wat ik ermee ga doen!

   Verwijderen
 7. Leuke trui en fijn patroon, hier doen we nog wel aan print op print combineren, zelfs nog voor mezelf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jij doet dat ook prima, zelf ben ik daar niet zo'n fan van. Gelukkig maar, want allemaal hetzelfde zou ook maar saai zijn x

   Verwijderen
 8. Coole trui! En voerde jij die nu echt helemaal met tricot? Of lees ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik voerde volledig met een erg lichte tricot. Ik vind dat schoner afgewerkt én Stan heeft graag een warme trui. Win win eigenlijk.

   Verwijderen
 9. Ben zelf geen fan van zwart, maar deze vind ik zo stijlvol! Jij hebt er een neus voor. De berenstof vind ik supermooi, maar een trui helemaal in die print zou er volgens mij over zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel x
   --En ik ben het helemaal eens met je, enkel print zou er zo over zijn!--

   Verwijderen
 10. Knap gedaan van je! En ik ben ook fan van printen van 1 maat :) #luienaaister ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toffe stof, die beren. Ideaal voor zo'n grote zoon en die snelle opvolgers natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een originele en coole sweater naaide je !
  En wat een leuke stof !
  (Ik moet dringend achter dat patroon aan , zo te zien !)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. amaai, plots ziet hij er kei groot uit zeg :-) en idd hoera voor printen in één maat, als het aan mag lag mag elk patroon zo uitkomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap u, ik heb iedere keer een gevoel van 'merde' als ik verwachtingsvol die lagen probeer open te klikken #schaterlach.
   En ja. Kei groot. Veel te groot.

   Verwijderen
 14. wat een verdomd stoere trui is dat jong! Love!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie trui! Ik vind het zelf een erg leuk patroon om te gebruiken, en de zoon hier is ook fan (jaja, ook die kap he!)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. supercoole sweater! zou hier ook wel in de smaak vallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met twee jongens in huis is dit wel een aanrader denk ik ;)

   Verwijderen
 17. Ja, dat is echt een mooie sweater, zelfs met die kap. Stoer en toch ook een beetje origineel met die zijkanten zo. Ik moet me dat patroonmisschien ook maar eens aanschaffen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt nog wat twijfelruimte, het loopt nog wel even door in maat ;).

   Verwijderen
 18. Geen ervaren naaister? Zot! Wie naait zoiets nu in 1 uur? Gevoerd en wel? Jij deed er vast net geen 2 uur over? (haha) Supertoffe combinatie en dat zijpand met zak is helemaal de max. Zoon Khadetjes gaat scoren bij zijn liefje! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed er juist èrg lang over, geloof me maar - ik naaide de kap verkeerd, inclusief stretchsteek én locksel, dus dat was plezant zunne. Ik moet mezelf ook dwingen - allé, mijn lichaam helpt daar echt wel bij - om het in veel kleine stukjes te doen waardoor mijn dagen als 'snelle naaister' écht wel achter me liggen. Ik ben ook te pietepeuterig om snel te zijn, vrees ik ;). Gelukkig zijn dat allemaal dingen die je vergeet als het maaksel past, niet?

   Verwijderen
 19. Amaai, nu wordt hij echt wel groot !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit is echt een pracht van een trui. Knap gemaakt, voor je grote zoon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.