Zes begot. Zes!

woensdag 18 januari 2017
453-01

Mijn kleinste Khadetjes is zes. En kleine vrouw, het mag gezegd worden, jij bent me er eentje. Je laat je moeilijk omschrijven in één woord... 'temperamentvol' brengt ons een eindje op weg, maar dan mis ik 'o zo vol leven', 'meesterlijk manipulator zonder dat het slachtoffer het doorheeft' 'ex-krullenbol' en 'immer vrolijk'. Oh. En nogal een uitdaging, maar laat ons daar nu eens niet vies van zijn.

453-02
453-03
453-04
453-05
453-08
453-07
Zeggen dat je geen denker bent doet de waarheid enigszins geweld aan. Tuurlijk denk je, maar jij bent veel meer van het 'nu' en het onmiddellijk. Op een geweldig enthousiasmerende manier bekijk jij de wereld rondom je om je er met volle overgave in te gooien, halve dingen doen, daar doe jij niet aan mee.
Met opperste concentratie schrijf je je allermooiste eerste letters om ze daarna woest uit te gommen omdat er een fractie van een lijn niet helemaal naar je zin is. Met evenveel liefde bind je alle poppen vast aan de tafelpoten, wie zei je immers dat haren er enkel zijn om gekamd te worden - stilletjes hoop ik dat je die kunstjes niet met klasgenoten herhaalt, maar hey, zolang ik geen klachten hoor laat ik je maar vrolijk doen. Je staat zo krullerig en dartel in het leven, dat ik alleen maar kan hopen dat dat nog lang zo blijft ♥.

453-09
453-10 453-11
453-12
Stof: Mirre in Ebony (Hemma collectie van Lotta Jansdotter) - Patroon: variatie op Tinny jurk (StraightGrain)


Dossier gemaakt: Elk naaiend jaar maak ik een verjaardagsTinny - ondertussen maakten die te klein geworden feestjurken andere meisjes erg gelukkig, en deze moeder eerder wat nostalgisch, zo gaat dat dan. Vanwege de nogal hardnekkige ik-ben-een-katfase, verknipte ik een overeenkomstig pareltje. Er compleet over, maar tegelijk zo 'jou'. Grote meiden -oh boy, mijn kleintje toch- kleden zichzelf aan en houden niet van ritsen op de rug, dus werd het rugpand op de stofvouw geknipt en het voorpand met wat extra naad om knopen te kunnen bevestigen. Het geheel werd met wat glitters overgoten, een paspel die doorloopt rond de hals - ik rondde de hoeken af voor een iets andere halslijn dan gewoon rond - en eentje in de taille.
De knopen verbergen metalen drukknopen en waren een behoorlijk zware bevalling... het kind meldde "jij zet altijd keilelijke knopen aan mijn kleren". Zucht³ en een steek in mijn knopenliefhebbende hart. We gingen samen knopenshoppen en ik kreeg de daver in mijn lijf - denk aan groooooot en afschuwelijk blinkende nepgouden knopen. Gelukkig vond ik in de plaatselijke naaiwinkel een alternatief waar we beiden weg van zijn.

453-15

http://khadetjes.blogspot.be/2013/01/feestjurkje.html  http://khadetjes.blogspot.be/2013/12/slik-kleine-meisjes.html http://khadetjes.blogspot.be/2014/12/glitterkind.html


Stof in 2017: 2 in  - 7 uit  (0 gekocht&verwerkt - 2,8 gekregen)  - #1in3uit

45 opmerkingen:

 1. Hiep hiep hoeraaaaaaa voor de jarige. Wat een mooie feestkleedjes maakte jij ook de voorgaande jaren. Ik ben even gaan piepen bij de vorige feestjaren. Dat gij toch altijd zo'n schoon stofkes vindt! Wanneer precies het feestvarken jarig is komen we niet te weten hier. Het schommelt zowat tussen begin december en midden januari? ;-) Dat heerlijk kind van jou is gelukkig nog niet helemaal haar krullen kwijt. Krullen zijn megaschattig! (over een paar jaar vindt ze dat vreselijk "megaschattig"!) Geef haar een dikke verjaardagszoen van me en een dikke duim voor de keuze van de knoopjes! Top! Helemaal een topkleedje trouwens. Tja... kon dat anders? Enneuh??? Ne groene muur deze keer? Ge hebt diene andere toch niet geverfd want ik wou die nog heel graag eens in 't echt zien! :-)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh vrouw... ik koop die gewoon in de stoffenwinkel, gelijk iedereen #schaterlach. Maar ik realiseer me nu iets véél belangrijkers; ik ben een foto vergeten!!! Die heb je dus morgen van me te goed op IG of zo ;). Proficiat vrouw, gij gaat met mijn tijd lopen x
   Stenostijl: kind jarig 20 december - halflingse krullen - dikke zoenen - ♥knopen - de muur is onveranderd - #schaterlach

   Verwijderen
  2. 6 jaar en 3 dagen voor het minimeneerke... dat geboren worden op het eind van het jaar komt dus helemaal goed! Oef!

   Verwijderen
 2. Ik had er nog nooit bij stilgestaan dat onze dochters een geboortejaar delen. Die van mij is in juni aan de beurt. Een aantal van je omschrijvingen (vooral de meester-manipulator) deden me spontaan aan onze Lara denken. Ze worden zo groot hé! Ik kijk het enerzijds met lede ogen en anderzijds vol verwachting aan. Elke stap vooruit maakt me trots en tegelijkertijd knaagt het dat ze alweer dat stapje zelfstandiger in het leven staan. Het doet iets met mij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohnee, ze delen net geen geboortejaar... ze was uitgerekend voor de eerste, maar kwam na een moeilijke zwangerschap wat vroeger. 2010 dus, niet 2011 ;)
   En ja. Ze worden zo groot. En zo snel.

   Verwijderen
 3. Geweldig verhaal.
  Een guitige blik. Proficiat aan de jarige. Proficiat aan de mama voor de mooie jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die fotoreeks van de verjaardagen.....geweldig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het idee ooit bij with love - by Eva, dus ik pikte het een beetje #schaterlach. Maar ik vind zo'n rij gewéldig, ziet dat af hoe veel die verandert op zo'n korte tijd. Dat 'groeien' dat is toch een geweldig concept hé!

   Verwijderen
 5. Super leuk en wat tof die foto's zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh; dat was een 'geweldige' vondst toen bleek dat deze georganiseerde moeder uitnodigingen voor het verjaardagsfeest vergeten was. Resultaat: 's morgens in alle vroegte - lees midden in de nacht - kindjes 'ontkoppen' en daarmee uitnodigingen ineenflansen #schaterlach. Maar ik denk dat ik dat ga blijven doen, ik vind die reeks wel amusant eigenlijk :)

   Verwijderen
 6. Echt heel leuk en dat tot in de details afgewerkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kind verdient dat jong #schaterlach #meestaltoch
   Merci hé ♥

   Verwijderen
 7. prachtig jurkje voor een guitige jarige! Proficiat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Mooi!
  En proficiat voor je grote meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je weer schitterend gedaan! Proficiat dus voor je grote (kleine) meid en voor de mama die deze prachtjurk ineen strak!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die opmerking over die knopen... ik leef met je mee... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dàt was precies het moment dat ik wenste dat ik haar aan een haakje kon hangen of zo #schaterlach. Ik ben alvast content dat jij me verstaat!

   Verwijderen
 11. Ik lach hier gewoon... met u (uit medelijden en uit liefde voor je dochter) en met mezelf (uit medelijden en uit liefde voor mijn eigen dochter)...Iets met een appel en een boom zeker?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat klein halflingskrulleboldartel Khadetje !Hou je levensvreugde maar vast !
  Proficiat mama, ge doet dat al 6 jaar megagoed, niet alleen op vestimentair gebied ! Uw kattenkind is op de dag 6 jaar jonger dan mijn kattenkind. De geschiedenis van de verminderende krullekes op die toffe kinderkoppestijdlijn is onderling inwisselbaar, met verschillende gezichtjes uiteraard. De stof zou Marte ook nog kiezen, maar een kleedje, dat is al effekens geleden dat ze dat nog wou dragen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kom hier dat ik u een zoen geef zeg!
   Geweldig, die twee die zo op elkaar lijken - over zes jaar zal dat hier wellicht ook gedaan zijn met jurken, dus profiteer ik er nu maar van!

   Verwijderen
 13. vrouw, ik weet wat me te wachten gaat staan met Nena :D Maar ik hoop ook dat ze die vreugde en dat volledig gaan in het leven voor altijd mogen vasthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh vrouw, ik leef met je mee en zo #schaterlach
   Maar die twee, die walsen door het leven, en dat is zo zo schoon om zien - en frustrerend - maar vooral schoon. Dan laat ik nog even in het midden of dat met een pletwals of al dansend is ;)

   Verwijderen
 14. Nog steeds heel erg krullenbol om van "ex-" te kunnen spreken, vind ik. En wat lijkt ze lachend op jou! Ik zag dit kind nog nooit, maar ik hoorde en hou ervan, dat weet ik nu al. Hieperdepiep, kleine grote Hade!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In vergelijking met wat het ooit was (check twee of drie jaar, toen het écht ineengedraaide krullen waren) is de huidige staat bijna niets meer. In vergelijking met mijn eigen 'pak nagels' is het een weelderige krullenbol #schaterlach.
   Zelf zie ik het niet zo goed - tenzij in de karaktertrekjes en de boze blikken die ze zonder twijfel van mij heeft -, op wie ze lijkt, ik geloof je op je woord ♥. Oh, en ik stuur haar wel eens op met de post, als ze weer 'eenderig' doet.

   Verwijderen
 15. Klinkt als een heerlijk levendige meid die goed weet wat ze wil! Ze staat fantastisch met dat prachtige jurkje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach, dat is wel het minste wat je er van kunt zeggen :)

   Verwijderen
 16. Heerlijk hoe boos ze kan kijken, ik zie ze meestal al lachend :-)

  En toffe reeks met de hoedjes... ze is een echt khadeke!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij even gelukkig, ik zie ze vààk veel bozer dan dit.

   Verwijderen
 17. Te laat maar toch een gelukkige verjaardag voor je dochter! 6 jarige daar zijn wij al lang uit, wacht maar tot ze gaat puberen 😉 Toffe foto's en mooie outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lees ik daar niet een paar eigenschappen die ook voor de moeder van dat khadetje gelden? Leuk te zien dat dit wel nog tot een goed eind kwam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahaha, juist, jij zat bij de zoektocht naar de knopen zeker? Ik weet het al niet meer #schaterlach. Enne... die eigenschappen, vrouw, dat denk je maar!

   Verwijderen
 19. Wat mooi Sarah! De liefde voor je - zij het temperamentvol - kind spat ervan af! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een dikke proficiat voor de dochter! En voor jou omdat je haar zo mooi verwoordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Proficiat met je kleine grote meid! Geniet ervan! Ze worden toch o zo snel groot...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Proficiat voor je jarige meid! Wat maakte jij een mooie jurk! Toffe afwerking met de gouden paspel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mocht het wel hebben, vond ik zo. Feest en glitter, feest en glitter ;)

   Verwijderen
 23. Soms kan je dat zo hebben dat je ze plots zo groot geworden vindt ... ewel ... "ze is echt al groot !" Dikke late proficiat voor jouw jarige meid !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijg Jo. Ja. Die is groot. En toch ook zo mijn kleintje ♥

   Verwijderen
 24. Gelukkige verjaardag! Wat zal ze blij zijn als ze later die mooie woorden van haar mama leest! En als ze ziet wat een prachtige jurk dat toch was voor haar zesde verjaardag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.