Ezels stoten zich geen twee keer #ofwashetnudrie

donderdag 29 september 2016

Als we het hebben over 'zet eens wat afgesleten schoenen op uw blog', dan scoor ik bijzonder goed. Hierbij presenteer ik je de favoriete schoenen van het moment... 'Niet zoveel bijzonders' hoor ik je denken. Wellicht ben jij dan géén zonenmoeder. Correctie; een zonenmoeder met een schepsel dat - nog steeds - verzot is op oranje. Wat onmiddellijk ook de verklaring is voor de broek, zowel op de sociaal aanvaardbare manier als achterstevoren draagbaar, opnieuw volgens eerder vernoemd schepsel. Dat moeder Khadetjes daarbij roloogt, dàt is bijzaak #schaterlach.

431-02
431-03

Uiteraard gaat het hier niet over -gekochte- schoenen of broeken, maar om het feit dat de zomer me weer te pakken had. De Khadetjes dragen een seizoen lang 'korte' dingen waardoor ik het niet merk dat mouwen en broekspijpen plots driekwart worden... Of dat jurkjes nog nauwelijks onder de noemer 'zedig' vallen, nogal een geluk dat ze aan de lagere school nog niet met een lat staan om de afstand tot de knieën te meten. Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, mevrouw Khadetjes weet eigenlijk niet voor wie of wat eerst te naaien! Omdat ik precies in een ventenflow zit, werd zoonlief allereerst aangepakt. Herfsttruien, en onmiddellijk maar enkele exemplaren - juist; de kast is -ahum- leger dan leeg.

431-04 431-05
431-06
431-07
Juist, niet scherp. Scherpe foto's worden geweldig overschat als je 't mij vraagt ;)
Dossier gemaakt - de laatste LMV kon me bekoren; met stip omdat er een sweater patroon instond waar ik heel wat in zag - net zoals de rest van naailand, maar die vullen uiteraard zoonlief zijn kast niet ;). Ik deed van luier dan lui en mat hem trouwens niet op - moet je maar eens proberen, met een kind dat je niet mag aanraken of het begint te giechelen als een... naja, je vat het wel. Ik hanteerde dezelfde tactiek als bij meneer Khadetjes; ik nam een gekochte, goed passende trui, mat die op en ging met de meetlat aan de slag op het patroon. Dat leidde tot een serieus aangepast patroon, met als breedtemaat 146/152. Geen idee trouwens voor wie die maat is, maar voor mijn kersverse zevenjarige leek het me nogal aan de hoge kant te zijn. Soit, ik maakte een eerste exemplaar in die maat, en nam daarna maar de kleinere maat over; zijnde 134/140 die hem bijna perfect past - wat ook logischer is; zijn confectiemaat is 134. Het enige wat ik een volgende keer aanpas - mevrouw Khadetjes, bij de les alstublief - zijn langere mouwen, want die vallen hier wat aan de korte kant uit.

431-08
431-09
Divagehalte? Ik? Hoe kom je erbij? #schaterlach


Stof in 2016: 27 in  - 103 uit  (15 gekocht&verwerkt - 2 gerecycleerd)  - #1in3uit

44 opmerkingen:

 1. Past perfect! Leuke fotos, als een volleerd model ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   Als ik je zeg dat dit de énige 'gelukte' foto's zijn uit de 60 foto's die ik nam, dan weet je ook genoeg zeker...

   Verwijderen
 2. Wat zijn jouw berichten toch altijd geweldig om te lezen, jouw #schaterlach werkt virtueel aanstekelijk.
  De herfst heeft je dan toch ingehaald ;) Een leuk exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die stoute herfst! Nogal een chance dat een mens ook gewoon kleren in de winkel kan kopen hé :).
   Enne... fijn om lezen x

   Verwijderen
 3. je tovert steeds een lach op mijn gezicht met je teksten en jongens en hun kleuren bij ons moet alles groen zijn, maar de jouwe wil nog wel voor de lens staan. echt een mooie mitch die gaan er bij ons ook nog volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vloeit er hier meestal uit zoals het in het hoofd zit, veel denkwerk is er niet aan. Het khadetjeskind houdt ook van groen, maar dat is eerder omdat ik daar fan van ben, als je 't hem vraagt kleurt de wereld oranje. Stel je maar niet te veel voor, bij dat voor de lens staan; ik volgde hem naar zijn 'kamp' ofwel een hoop autobanden die iemand er ooit achterliet. Op die manier is het natuurlijk makkelijk(er) om foto's te nemen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Vond ik ook :). Ik denk dat JoChapeau er trouwens ook al een Mitch in maakte, erg origineel ben ik niet.

   Verwijderen
 5. Heel mooi. Je tekst is zo herkenbaar en heel erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Perfect! En de zonenstreken, die nemen we er maar al te graag bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb je tekst nu al twee keer gelezen, maar vind nog steeds niet waar je de leuke stof kocht :-)
  Hier een dochter die gek is van oranje en giraffen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht die al in het voorjaar in de Stoffenkamer maar helaas is die dus al uitverkocht :). Als ik 'm nog ergens tegenkom, geef ik een gil!

   Verwijderen
  2. Je hebt geen lapje meer over dat je kan missen ?

   Verwijderen
  3. Volgens mij moet je gevoeld hebben dat ik daarjuist aan je dacht ;). Ik heb nog een klein lapje over (een strook van 25tal cm over de volledige stofbreedte) waarvan ik vermoed dat jij daar niet zoveel mee bent voor je grote dames? Maar! Ik zag die juist liggen in de Veritas. Mocht je die bij jullie nergens vinden, geef een gil en als ik er volgend week passeer breng ik mee wat je nodig hebt. MIsschien mail je me daar best even voor op khadetjes at hotmail dot com?

   Verwijderen
 8. Ben benieuwd naar de volgende naaisels en jouw uitleg erbij,altijd leuk om te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt nog meer voor 'mannen' aan, ik probeer er wat voor mezelf tussen te krijgen, maar dat zal wellicht wat langer duren voor het hier terecht komt.
   Maar ik hou wel van schrijven wat in mijn hoofd ronddwaalt, dus dat probeer ik vol te houden x

   Verwijderen
 9. Moeder Khadetje heeft dat weer geweldig schoon gedaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach. Stel u eens voor dat ze gewoon sweaters in de winkel zou kopen zeg ;)

   Verwijderen
 10. Ik weet niet hoe je 't doet, maar jouw schrijfsels toveren telkens weer een lach op mijn gezicht. Ik hou van jouw schrijfstijl! En ik hou al evenveel van deze sweater, wat een leuke stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh dat ken ik, ik had het me zo voorgenomen om op tijd te beginnen aan de herfst, maar hier ook vooral in zoons kast weinig langs te vinden, dochter kunnen nog wel af met een vestje, maar zoon is nodig aan de beurt. Heerlijke trui!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, ondertussen kan het kind verder - gelukkig kocht ik precies wat broeken 'op de groei' én houdt hij ondanks het kwakkelende weer nog steeds van zijn korte exemplaren. Véél hartjes voor de zoon dus!

   Verwijderen
 12. Heel leuke stof! Al ben ik in principe nogal anti-oranje... En na zo'n 'kleurenadviesavond' blijkt dat mij ook niet te passen -al een chance!
  En wees gerust, een paar weken terug bleek ik net hetzelfde voor te hebben met de kleerkast van zoonlief. Alleen heeft hij een moeder die nogal graag gaat shoppen (naast naaien natuurlijk) en hangt er dus al een quasi volledige garderobe klaar in een grotere maat *haha*
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach. Geloof me, ik heb het helemaal niet voor oranje. Maar als die kleine man dat graag ziet, dan wil ik me wel eens schikken naar zijn wensen - vooral omdat het hem anders allemaal om het even is ;)

   Verwijderen
 13. En ik maar hopen dat er hier een andere outfit de revue ging passeren.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je moeten ontgoochelen, ik denk niet dat die hier zal passeren ;). Geen foto's gemaakt en nu zou ik al moeten zoeken waar alle onderdelen beland zijn!

   Verwijderen
 14. COOLER STOFF
  für coole JUNGS

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zwaar overschat, scherpe foto's. Net als correct belichte foto's trouwens. Maar nu heb ik het over mijn laatste 10 gelukte uit de reeks van 60.
  In alle geval, mitch is een match voor stan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie trui! En herkenbaar voor velen 't feit dat ineens alles van vorige winter te klein is geworden denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super leuke sweater, al benieuwd naar de volgende.
  Tot vorige week durfde ik er zelf niet aan beginnen, ondertussen heb ik ook de smaak te pakken en produceerde er al 3 (één voor mezelf en 2 voor de dochter)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze naaien gelijk of het niets is hé, groot gelijk dat je het groots aanpakte!

   Verwijderen
 18. Tof! Ik spotte vanmorgen ook een driekwart-mouw, verdere inspectie van de kleerkast dringt zich op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat hou ik van dergelijke berichten, die geven me altijd het gevoel dat ik toch niet over de volle lijn gebuisd ben als moeder #schaterlach

   Verwijderen
 19. Je doet me zin krijgen! Het stofje is super.
  Raar, die van mij zijn sweaters worden precies nooit te klein en dat kan saai zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ge moet uw kinderen meer eten geven vrouw #schaterlach.
   Zonder zwans, die twee van mij groeien precies als onkruid zo snel. Dat mag ook soms wel wat minder zijn, als het aan mijn moederhart ligt!

   Verwijderen
 20. Waarom zijn alle jongens zo gek van "roranje"? Ik heb er hier ook zo 2! Die Mitch ga ik ook nog maken, merci vr de waarschuwing ivm de mouwlengte! Heel leuke stof trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hé, ik vind oranje al even hardnekkig als de roze variant ;). Ik vond de mouwen hier kort uitvallen, misschien deed ik iets fout want ik las dat precies nog nergens anders. Nu, eens nameten kan nooit kwaad uiteraard.

   Verwijderen
 21. iedereen typt hetzelfde: het is idd prachtig!
  je sappige schrijfstijl brengt iedereen aan het lachen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms moet het niet meer zijn dan simpel, denk ik dan. Dit stofje vraagt voor mij om geen grootse folie'kes - alleen de juiste boordstof, dat was hier even een effort, maar voor de rest gewoon genieten!

   Verwijderen
 22. Uw model presenteert zijn trui met verve! Jammer dat de stof al uitverkocht is want het is echt een schoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met veel kuren ja #schaterlach.
   Ik zag de stof enkele dagen geleden in de Veritas, dus wellicht moet die nog te vinden zijn!

   Verwijderen
 23. vrouw ik moet dringend mee doen in naaien voor dochters want nena ging vorige week naar school met een jurk aan en toen ze weer thuis kwam dacht ik: heeft dat kind nu geen broek aan? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zalige foto's en wat een leuke tekst om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.