Vleugeltjes

dinsdag 31 mei 2016
409-01

Het lag wat zielig aan de kant, dit mooie jurkje. Een sukkeltje van de ufo stapel - UnFinished Object - ten Khadetjeshuize. Het enige - en ja, ik ben me maar al te bewust hoe belachelijk het is - wat moest gebeuren, dat waren enkele steekjes met de hand om het lint vast te zetten. Dacht ik. Bij het bekijken van de foto's bleek dat ik de elastiek op de rug blijkbaar ook nog moest vastzetten, dus vergeef me maar even de erg losse pasvorm, dat was niet de bedoeling #schaterlach.

409-02
409-03
409-04

Ergens tijdens het kijken van een of andere breindodend programma, zette ik me geduldig aan deze taak. Waar de naaimachine hier op volle snelheid kan ratelen, is het nogal anders gesteld met de snelheid van mijn handwerk - echt, als ik met de hand een rok zoom, dan doe ik daar makkelijk een uur of drie over. Met geen enkele garantie dat de zoom het houdt. Hier kwam ik er gelukkig met een kleine tien minuten vanaf #schaterlach

409-05
409-06

Mocht je nog twijfelen over welk jurkje ik het heb, dan is bij bovenstaande foto's geen enkel misverstand mogelijk... Miss Madeline rolde hier tijdens de barre wintermaanden enkele keren van de werktafel, jurkjes, topjes, ze werden allemaal 'goed' bevonden. Dochterlief is door het dolle met haar Madelinekes, die voldoende ruimte bieden om vleugeltjes op de rug te laten groeien.
Véél ♥ voor die kinderlogica. Veel hartjes voor het kind überhaupt.

409-07

Dossier gemaakt: Dochterlief werd opgemeten en kwam uit op een 116. Ik maakte dit exemplaar in februari, en zoals je ziet zit die haar prima om nog de hele zomer door te komen. Stiekem geniet ik ook om haar in een a-lijn patroontje te zien ;). Telkens je denkt dat je hart de uiterste grenzen bereikt heeft, doet het een extra groeisprongetje en komt er nog wat liefde bij.
Over het patroon kan ik ongelooflijk kort zijn; wat een aanrader! Het gedeelte dat je met de naaimachine/overlock kunt doen, zit op een wip in elkaar - ahja, ochottekes drie patroondelen - en ik durf openlijk te betwijfelen dat er nog grotere klunsen wat betreft naaien-met-de-hand rondlopen dan ondergetekende. Op de stapel ligt trouwens nog een geknipt exemplaar, want als je het hebt over ideaal zomergerief, dan staat dit patroon met de stip bovenaan deze zomer. Zon, ik ben -bijna- zover, 't is 't moment! #zouhethelpen?

409-08

Stof in 2016: 12 in  - 65 uit  (14 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in5uit

36 opmerkingen:

 1. Schitterend patroon, schitterende stof, schitterend kind...dat vooral! Nu nog schitterend zomerweer... hup maak vlug dat andere Madelineke af... 't ga zeker helpen voor het zonneke! Ik denk dat ik nog een grotere kluns ken wat betreft met de hand naaien... heel heel zeker weten! :-) Ik zie trouwens niks van die "nietvastgenaaide"elastiek?
  Weer geweldig mooi werk geleverd... je mag fier zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er klaar voor, jij bent er klaar voor, zij is er klaar voor, we zijn er klaar voor ... Is de zon er klaar voor???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon! Ik zie precies al wat vleugeltjes groeien 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik solliciteren voor die functie van nog-grotere-kluns-wat-betreft-met-de-hand-vastnaaien? Nee echt, erger dan ik kun je onmogelijk zijn.
  Tof kleedje, los daarvan!!
  Waarmee maakte je het gevlochten striklint?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We doen eens een wedstrijdje ;)
   Dat strijklint kun je met tricot maken of met zpaghetti garen.

   Verwijderen
 5. Oh, die vleugeltjes... Laat ze maar niet te snel groeien, voor je het weet vliegen ze uit het ouderlijk nest ;-) Heel mooi kleedje, ze lijkt er opeens wat 'ouder' uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ideaal voor die zomerse dagen.. hele leuke en mooie foto's
  (na al die regen en het zien van dit jurkje verlang ik nog meer nr de zon zon zon )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon zomers gerief! Dat met de hand vast zetten ken ik: 'doe ik morgen wel snel'. Om uiteindelijk te vergeten wat ik nog moest doen. Heel herkenbaar dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die gaat een leuke zomer tegemoet met al die madelinekes!! Dat blauw staat haar super!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zeggen dat dat een rok voor mij ging worden... alle, daarvoor kocht ik die toch ooit -schaterlach-

   Verwijderen
 9. Oooh ! Zo schoon ! Ik ben sowieso fan van dit hamburger liebe tricootje en dan nog eens als Madeline ! Perfecte match !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! En ook hier ligt een Madelinetopje al maanden klaar op diezelfde stapel, omdat...juist...ik t koordje enkel nog er in moet zetten, haha..Dat zijn dan dingen die buiten de machine vallen en dan hapert t hier..Maar door je foto's voel ik drang om er weer mee aan de gang te gaan. Wil er ook nog n jurkje van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik laat het om zoiets te maken omdat ik altijd denk, hoeveel dagen zal mijn dochter dit kunnen dragen, maar het is natuurlijk wel super mooi op de rug! Twijfel, twijfel ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht dat ook lang, maar vorige zomer droeg ze wel vaak zo'n dingen op reis en op de camping met team oma'n'opa dus liet ik me dit jaar toch gaan.

   Verwijderen
 12. Ik heb dees dus nog niet gemaakt he! Het staat je dochter super! Tijd voor ZOMER!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil ook! Deze staat haar echt super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, flink van jou! Ik kan daar ook heel erg tegen opzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik de zon was, dan kwam ik nu Zeker! Prachtig☺

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk gedaan!! Dat handwerk dat gaat bij mij trouwens ook belachelijk traag :p

  BeantwoordenVerwijderen
 17. die rug valt zelfs nie op vrouw :) Prachtige jurk! en LOL met je ufo's :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho zwijg vrouw, er ligt hier nog een lentejas voor mijn zoon... Chance dat ik die ruim geknipt heb!

   Verwijderen
 18. Heel mooi :-) Waar kocht je die leuke stof?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het stofje is z'n Lillestoff, maar ik kocht het wel al twee of drie jaar geleden vrees ik voor jou :). Misschien kun je het op hun site nog vinden?

   Verwijderen
 19. Top gemaakt zeg!En ja met de hand iets afwerken,ik doe dat ook niet graag maar sorry mijn tempo ligt iets hoger ;) Van mij mag de zon ook komen,amai al die regen ben ik al lang beu!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. schoontje! als ik ergens lees 'met de hand naaien', dan begint mijn hoofd al overuren te draaien om een manier te bedenken om dat te omzeilen...voor mij een afknapper dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook veel hartjes van hieruit. Dat zit als gegoten, past bij haar vleugels en bij haar glimlach!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik kocht het patroon aan toen ze uitkwam en gebruikte de peuterbuik tip al, de rest echter nog niet, maar dat zal er vast nog wel van komen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.