♥ bandwerk

woensdag 6 januari 2016
381-01
Stof: Appletree (Bora voor Lillestoff) - Woodland Party (Lillestoff) - Vissentricot (Dapper)
Tractor (Bora voor Lillestoff) - Patroon: Wolf van Zonen09

Dat ik niet vies ben van een bandwerkje zo nu en dan, is al lang geen geheim meer. Toen ik de stoffenvoorraad inspecteerde, doken een aantal tricots op - die ik ooit kreeg van mijn moeder - waarmee ik ze het huis liever niet meer uit stuur. Combineer die stapel met een patroon uit de voorraad, zo simpel kan het soms zijn.

382-01
382-02

Ik wou mezelf er makkelijk vanaf maken, en haalde Wolf te voorschijn. Ik negeerde alle opties en mogelijkheden en ging voor simpel en eenvoudig; pyjama's in twee delen. Ik hou ervan een patroon volgen, om het boeiend te houden wisselde ik af door 'uiteinden' om te zomen of te voorzien van een boord - mijn neurotische brein vond het véél makkelijker om een boord aan te zetten, want per exemplaar acht keer nauwkeurig anderhalve cm omvouwen/stikken, daar kroop behoorlijk wat tijd in.

383-01

Ik gebruikte voor het eerst de broek in twee delen - wat een gemak - met aangeknipte tailleband. Zelf gruwel ik van ronddraaiende elastieken, dus eens die in de tailleband zat, stikte ik met mijn elastieksteek (als je dit niet hebt zal een grote zigzag het klusje met evenveel plezier klaren) twee rondjes zodat het ding van zijn leven geen andere plaats meer krijgt.

383-02 383-03 383-04

Wat de stof betreft, puzzelde ik zoveel mogelijk uit mijn stof en vulde waar nodig aan met uni stof - mijn voorkeur gaat uit naar de gecombineerde exemplaren omdat die véél minder druk zijn. Aangezien dochterlief twee maten minder heeft dan zoonlief, kreeg ik tot haar grote genoegen alle patroondelen uit de stof ;).
Ik zette ze samen om foto's te nemen met twee knettergekke kinderen als resultaat - khadetjes op zijn best dus -; wurgknuffels, niet gewenste liefdesbetuigingen, gekke kunsten met een pyjamadag als afsluiter. Geen sprake van dat ik ze er nog uit kreeg #schaterlach

384-01 384-02 384-03

Dossier gemaakt: Ik negeerde de allerbelangrijkste zelfmaak regel en mat mijn kinderen niet op voor ik aan het patronen overnemen begon - ter verschoning kan ik wel zeggen dat ze heel wat Zonen09 maaksels in hun kast hebben, waardoor ik er wel min of meer een zicht op heb welke maat ik moet maken. Voor dochterlief ging ik een maat groter dan ze nu draagt en nam ik maat 122 over. Gelukkig was ik 'zo slim' om eerst één exemplaar te maken en te passen vooraleer ik aan de tweede begon. Het hertjesexemplaar viel wat kort uit naar mijn zin, dus werden bij de boompjespyjama drie cm toegevoegd in de lengte (zowel van de broek als van het bovenstuk). Om de geringe lengte wat te compenseren, zette ik boorden aan. Enige originaliteit was mij tijdens dit bandwerkje compleet vreemd, dus herhaalde ik het kunstje volledig bij zoonlief - hoewel het bovenstuk nu behoorlijk lang uitvalt ;). Wie weet gaat de pyjama dan net iets langer mee. Trots op mijn prestatie, schoof ik het stapeltje handwerk onder mijn neus... ze grabbelen hun favoriete exemplaar er van tussen met als resultaat een barometer op 'donder' bij zoonlief "Ik had er zo een besteld mama!" #dathebikpreciesgemist #ikweetweerwattedoen

384-04

Stof in 2016: 0 in  - 5 uit  (0 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #0in5uit

50 opmerkingen:

 1. Ik hou ook van bandwerk van tijd tot tijd, en hey, pyama's, dat komt altijd van pas! De wurgknuffels komen ook erg bekend voor, ik moet regelmatig Oliver gaan bevrijden uit een hartstochtelijke omhelzing van zijn zus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier moet ik af en toe ingrijpen dat ze elkaar niets aandoen ;). Maar allé, gelukkig wisselen die moment elkaar wel af.

   Verwijderen
 2. 2 knapperds, die kinderen van jou! Sweet & happy dreams zijn verzekerd met deze leuke pyama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het mij vraagt: veel te mooi om enkel mee in bed te liggen ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke snoetjes... Komt vast door die vrolijke pyama's hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb ook nog zo'n stapel tricots liggen waar ik enkel nog pyjama's kan uit maken... jouw bandwerk is misschien wel het nodige duwtje in de rug! tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen! Als ik alle uren werk optel, valt het echt goed mee zunne - en een hele stapel stof uit mijn kast, dat is ook aardig meegenomen trouwens.

   Verwijderen
 6. Oh, wat lijken je kadetjes op elkaar <3.
  Leuke pyjama's!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd al geweest, bij sommige babyfoto's moet ik soms goed kijken om te zien welk exemplaar ik vast heb ;)

   Verwijderen
 7. Zalig, bandwerk met dit als resultaat. En met Wolf kan het bijna niet mis gaan. Slaap zacht, allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet ze al de hele week wakker maken, als Wolf daar voor iets tussen zit, dan maak ik er nog een stapel denk ik!

   Verwijderen
 8. Ik zou ook eens dringend door de tricotvoorraad moeten gaan, ik denk dat daar ook nog wel wat pyjamamateriaal tussenzit. Het zijn toffe pyjama's geworden, ik geloof graag dat ze die niet meer wouden uitdoen. Ik heb er hier thuis ook zo twee voor wie het elke dag wel pyjamadag zou mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie pyjama's! Ik doe meestal ook aan bandwerk, anders krijg ik niet bijna de hele garderobe zelfgenaaid. En inderdaad boordjes gaan sneller dan zomen, zou ik ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zoom niet meer om in het vervolg, boordjes gaan zoveel sneller en zijn eigenlijk mooier én warmen ;)

   Verwijderen
 10. Meter verwerkt, mooi begin van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik voor zoonlief nog toekom met een meter ;). Maar het was alvast een mooie start van het jaar wat dat betreft!

   Verwijderen
 11. Wat een toffe foto'svan die twee, en ze gaan schoon slapen jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben net hetzelfde aan het doen: pyjama's maken van resten tricot. Ook een rondje bandwerk hier dus! En dat was dringend nodig! Vandaag was de zoon jarig. Ik maakte een filmpje van hoe hij speelde met zijn gekregen autobaan. Toen ik dat filmpje her bekeek kon ik echt niet negeren dat er een kemel van een gaat zit in de naad achteraan zijn broek. Gewoon gescheurd bij het spelen... Ontkennen dat zijn pyjama's te klein zijn geworden lukt nu dus niet meer :-)
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er liggen hier wel wat pyjama's in de kast maar -ahum- soms verloopt mijn 'wasadministratie' niet altijd zo vlotjes ;). Een aantal extra exemplaren komen goed van pas.

   Verwijderen
 13. Wat een plaatjes met hun prachtige pyjama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zien er hip en comfortabel uit. Groot gelijk dat ze ze niet uit wilden doen :) Hier ook genoeg stofjes waar ik niks meer mee doe waarschijnlijk, idd, zelfde reden als jou..alleen...dat zijn veel te kleine stukken voor n pyjama helaas..anders had ik je idee meteen overgenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist omwille van die reden heb ik niet zoveel tricot in huis - gelukkig maar! Als je enkel het lijfje van het bovenstuk in bedrukte tricot maakt, heb je echt niet zoveel nodig hoor; probeer eens te puzzelen, wellicht kun je er meer uithalen dan je denkt ;)

   Verwijderen
 15. Awel, massa's schoner dan de frozenexemplaren in de kasten hier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schoon gerief! En toffe foto's! Ik moet zeggen dat ik die van zoonlief met de voertuigen de mooiste vind (tja, die kleur).
  En ik gruwel ook van ronddraaiende elastieken, maar als zo'n volledig vastgestikte elastiek plots helemaal 'verduurd' is en vervangen moet worden, dan vloek je wel. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook mijn favoriet... ik heb er nog een lapje van over, ik moet eens bedenken wat ik daarmee ga doen.
   --Ik had nog nooit zo'n verstorven elastiek, ik vermoed dat pyjama's hier niet lang genoeg in de kast kunnen blijven daarvoor #diegroeienveeltesnel--

   Verwijderen
  2. Bij mij was het helaas bij mijn eigen pyjama dat dat eens voorviel, maar ik vond dat toch excuus genoeg om gewoon weer eens een nieuwe aan te schaffen. ;-)

   Verwijderen
 17. Waw ja, dat kun je wel een Wolfmanoeuvre noemen :-) Zo'n bandwerkjes, ik deed dat niet graag, maar na een bandwerkje van zowel Billie als Wolf begin ik er de voordelen toch van te zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De eerste die mij "♥ bandwerk" ziet schrijven, wordt waarschijnlijk nooit geboren. Lees op Moppersmurftoon: ik hààt bandwerk, ik haat élke vorm van herhaling, en al zéker op naaivlak. Maar ♥ voor jouw bandwerk, dat schrijf ik wel. Want zo'n stapeltje kleurige Wolfjes is wel prachtig om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefste moppersmurf... ik naai vooral -omdat ik het graag doe uiteraard- om mijn hoofd leeg te maken en dan helpt keurig de handleiding volgen :). Mocht ik een spettertje van jouw ontwerptalenten hebben, dan zou ik daar niet aan denken, aan handleidingen en patronen volgen... Tot dat spettertje arriveert geniet ik nog wat van mijn bandwerkjes #schaterlach

   Verwijderen
  2. Doen we nog eens een ruil: een sprankeltje voor een tas? ;-) Zowel mijn nachtrust als mijn schoonheidsminnende oog zouden daar meteen voor tekenen! ;-) ;-)

   Verwijderen
 19. Ha! herkenbaar :-D Ik maakte er 10 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Gij hebt dan ook meer kinderen te kleden hé ;)

   Verwijderen
 20. Allemaal even mooie stofjes! Toffe pyjama's zijn vooral een meerwaarde voor jezelf, een hele avond genieten van je zetelhangertjes voor ze slapen gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het patroon rendeert alleszins! Schoon werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als ik eens een stuk van uw stoffenkast moet helpen verwerken, stuur maar op he. ;) Volgens mij had die stof zich stiekem verstopt tot gij met dit idee kwam. Perfect voor pyjama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuke pijamas en ook hele leuke fotos! Wat groeit dat toch hard...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat gezellig, en je dochtertje is zo groot geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een inspirerend idee : die toffe pyjama's in tricot-blijvertjes uit de stoffenkast ! dat zal heerlijk bandwerk geweest zijn !
  Ik ben wel een beetje jaloers op jouw zoekkunst naar bijpassende boordstof.
  Daar zoek ik mij altijd te pletter naar.
  Ik vind niks zo lelijk - zelfs al is het maar een pyjama- als boordstof die niet matcht bij de andere stof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In uw geval heb ik zelfs goed nieuws, ik vond deze bij Stael ;). Naast hun uni kleuren kregen ze deze schoonheden binnen - en ze passen er perfect bij, ik was zo content!

   Verwijderen
 26. Lol voor de besteld. Ik had het eens moeten proberen, bij mijn moeder, vroeger... ;-) Ik zeg het, ik zou het écht eens moeten leren, bandwerk. Echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goh wat een mooie stofjes... net of je ze met opzet voor die pyjama's kocht. En dan mooi gecombineerd met strepenboord en bijpassend effen tricot. Perfect!... nu heb ik veel in mijn kast maar altijd net niet wat ik nodig heb...Jouw pyjama's lijken echt of het gekochte zijn... en dan bedoel ik dit als megacompliment hé! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.