[Bloggers for Life] Berrefonds

maandag 19 oktober 2015
Eén week nadat Annelies haar warme idee aan jullie voorstelde, is het hoog tijd om jullie te vertellen over waar de verzamelde centen terecht zullen komen. In januari ging ze op weekend, met een boel erg fijne dames. Waaronder ook Nele, een schat van een vrouw! Met een dochtertje van zes, Janne*. Meisjes van zes weten wat ze willen, zijn prinses, of misschien toch astronaut, maar dan met een roze pakje aan. Meisjes van zes hebben nog een hele toekomst voor hun liggen. Maar dat ligt anders bij Nele en Janne*.
Janne* heeft geen hele toekomst voor haar liggen, omdat Janne* dicht bij mama stilletjes is overleden in de buik. Het blijft altijd gissen naar hoe Janne* nu zou zijn. Zou het een stoere chick zijn? Of eerder een frivole ballerina?
Het was Nele die de aandacht vestigde op het Berrefonds. Een VZW die werd opgericht door Christine en Wouter, die in 2007 ook hun zoontje Berre moesten afgeven, veel te vroeg. Veel te tragisch.

Het plan een actie op poten te zetten voor Bloggers for Life, speelde al heel wat langer in haar hoofd, maar kreeg dit najaar een wrang kantje waardoor bestemming voor de actie kiezen heel wat makkelijker werd. Het verhaal van Femke en Hector* gaf de doorslag om voor het Berrefonds te kiezen, want zij kunnen alle mogelijke steun goed gebruiken. Het verlies van je kind, hoe klein ook, is loodzwaar om dragen. Iemand die met jou op weg gaat om dit te verwerken, is gewoon welkom.

"Wat doet dat Berrefonds nu?" zul je je ondertussen wel afvragen. Het komt erop neer dat zij ouders steunen die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort daarna. Niet alle ouders krijgen de kans om iets tastbaars mee naar huis te nemen, en juist om deze reden is het fonds in het leven geroepen. Voor het Berrefonds maakt het niet uit hoe kort of hoe lang ouders hun kindje hebben mogen koesteren. Zij vinden dat alle mama's en papa's recht hebben op een mooie herinnering.
Het Berrefonds heeft daarom een herinneringsdoosje ontworpen. Voor elk kindje is er een uniek doosje, afhankelijk van de situatie, mogelijkheden en wensen van de ouders. Dat kan gaan om een hand- en/of een voetafdruk, haarlokje, dekentje, kledingsstukje, mutsje, sokjes, knuffeltje, gedichtje, kaarsje, foto, broer/zus pakketje, windmolentje, ... Voor wie dat wil, is er ook een praatgroep, organiseren ze regelmatig bijeenkomsten, ...

Een topdoel, u ziet dat zo!

De grote bloggersgroep werd opgedeeld, iedereen kreeg de keuze voor wie de naaimachine zal reutelen. Want naast centjes kan het Berrefonds ook handgemaakt moois gebruiken! Op hun site staan maten en afmetingen zodat vrijwilligers een mooi setje kunnen maken en schenken aan het fonds. Mooie hemdjes, wikkeldekentjes, mutsjes... Enkele blogdames waren meteen erg enthousiast en doen niet mee aan de veiling, maar maken een mooi setje voor het Berrefonds.
Elisanna | Flaflinko | Jo Chapeau | Lucky Mieke | Madelinne | Nele De Schepper | Oontje | Piepow | Prinses Prot | Sewing Evy | Sisko by Mieke | Startuur | gaan voor het Berrefonds aan de slag. In de komende weken laten zij jullie hun prachtstukjes zien.

In onze hartjes hadden wij nog wat plaats over, dus besloten we ook nog een tweede doel te steunen! Welk dat is vertellen we jullie volgende week!

9 opmerkingen:

 1. *Slik*, niet goed voor mijn gevoelig moederhart. Ze gaan die centjes daar goed kunnen gebruiken. En ik ga eens checken of ik ook iets kan maken van hun lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goed doel dat inderdaad wel wat extra steun kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie actie en een al even mooi goed doel. Benieuwd naar wat nog komen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Sarah, mooi initiatief ik als vroedvrouw zie dit soms op materniteit, dat weet je, ik bel je es wat ik kan doen knuffie xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.