Bambi benen

zaterdag 19 september 2015
358-01

Het kind groeit schrikwekkend snel. Ik ging geen cliché moeder zijn, maar dit is er eentje dat blijft plakken. Alle peuter is eruit en niettegenstaande mijn pogingen het te negeren, begint het kleuter tussen mijn handen door weg te sijpelen...

358-02 358-03

Hoewel het kind nog in haar vorige versie past, is die -ahum- onzedig kort geworden, zelfs met broekkousen er onder. Hoog tijd voor een nieuw exemplaar dus. Voorspelbaar als ik ben, ging ik opnieuw voor dezelfde opties; een paspel die rondom doorloopt gecombineerd met een driekwart mouw. Wat de maat betreft zit haar borstomtrek tussen een 5 en een 6 jaar, ik koos ervoor een volledige 6j te maken (zowel lengte als breedte). De jurk valt daardoor misschien wat aan de ruime kant, maar dochterlief kennende draagt ze daar over enkele maanden een truitje onder #zucht.

Omdat mijn Khadetje wèl wegkomt met pasteltinten, leefde ik me uit in zachte kleuren - daar heb ik nu al dik spijt van aangezien het jurkje na een dik uur dragen eruit ziet alsof het kind er een week in gewoond heeft ;). Voor de stofcombinatie gaat alle krediet haar richting uit, ik was zo schaamteloos die zonder enige eigen inbreng in te pikken.

Met de drukke pandaprint vond ik het onnodig knopen te voorzien, die gedachte werd versterkt door het niet vinden van de 'juiste' knoop. Wie mijn voorraad kent, weet hoe belachelijk dit klinkt, maar als het gaat om nét die ene kleur te vinden, kan ik wel eens moeilijk doen. 'Onzin' dacht dochterlief, 'ik wil knopen' en prompt werden mij twee zachtroze exemplaren onder de neus geschoven.

358-04 358-05 358-06

Om het geheel af te werken kreeg het kind nog een vachtje waar ze zo dol op is. De kleur ervan past geweldig goed bij de kleurschakeringen van de panda's maar zorgde wat combineren betreft voor kopzorgen. Ik stond voor de voorraad, grabbelde links en rechts maar niets kon me bekoren. Het zag er zelfs even naar uit dat de gilet een stille dood ging sterven en toen reikte meneer Khadetjes - jawel - me een restje aan.

De maattabel bracht me dit keer naar de grootste maat, die ik wat inkortte toen alles ineens zat. Omdat ik niet van het rechte-rechte hou, werden de hoeken licht afgerond.Ik ging géén biais gebruiken waardoor het ietwat een uitdaging werd om het vestje mooi af te werken. Wat een gefoefel zég - ik deed er daardoor evenlang over het stikken van de jurk als het ineen stoppen van de gilet. Ik vermoed dat eventuele volgende versies met biais zullen zijn ;).

358-07 358-08

Despite of what I want, my little one isn't that little anymore. Every time I look away, she grows... Instead of her little toddler belly, she has long long legs - I really don't like animals, but I always have to think of Bambi when I look at her.
A quick look at her wardrobe caused a small shock - for me as a seamstress ;) -; almost everything still fits, although most of the dresses turned out rather short. One exception: her Louisa dress, witch is beyond short. Needless to say that she really loves the dress because of that enormous pocket... so I made her a new one in a fabric combination I saw this spring.
I wanted an outfit, so I also made her something furry - oh boy, I thought that was going to be a quick project, but it took me a whole evening to finish it with lots of fabric everywhere! Details I easily forget when I see the happiness on the little one's face. To be continued, I'm afraid ;)

358-09
Stof: Harlekijn ruitje poederroze en Panda pastel poplin (allebei Bambiblauw) - Patroon jurk;
Louisa jurk van Compagnie M - Stof gilet: bont antraciet (Sjiekebiele) en Remember me (Atelier Brunette)
Patroon gilet: Zsazsagilet

Stashbusten in 2015: 30 in  - 164 uit  (24 gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 39 verkocht)  - #1in5uit

35 opmerkingen:

 1. Ze ziet er geweldig uit!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zalig schattig (als dat nog mag op die leeftijd)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schattig kan nog nét door de beugel - het woord "klein" wordt best in alle mogelijke varianten vermeden ;)

   Verwijderen
 3. Haar snoetje op die voorlaatste foto! Mooi gemaakt, jurkje en gilet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie Louise weer! En zo herkenbaar dat groeien... Gelukkig heb ik nog een schattig peuterexemplaar rondlopen :) Want die oudste van mij die groeit in een (bijna) niet naaibaar bij te houden tempo... En het voelt of ik ook de kleuter zienderogen zie verdwijnen..... Ik ben ook zo'n cliché moeder geworden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ok ... ik kon me heel wat voorstellen bij "bambi benen" maar een jurkje met panda's had ik niet verwacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie combinatie,zowel de stofjes als de patroontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk setje! Ik wil stiekem eigenlijk ook zo'n gilet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ging geen cliché moeder zijn...ik ook niet jong, tot Ida geboren werd en ik mezelf betrapte een wandelend cliché te zijn, maar hé die moeten maar niet kloppen hé :) Alweer een pracht exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is me wat hé. Ik dacht jaren "ik word later nooit als mijn moeder". Mocht ik ooit maar half als die vrouw zijn, ik ben de koning(in) te rijk.

   Verwijderen
 9. Moh zeg! Deze hield je nog verborgen of wat... Die zag ik nog niet... Ik moet mijn nachtelijke uren eens gaan leren te besteden om ook maar aan de helft van uw tempo te voldoen... En about dat minikhadetje van u: wattisdiegrootgeworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik had je 't nochtans gezegd zunne ;)
   Actie jong, actie!

   Verwijderen
 10. Supergeslaagd! Er rolde hier net ook een Louisa vanonder het machien, hopelijk straks foto's. Ik blijf dat een heerlijk modelletje vinden. Goed idee met dat giletje, denk dat ik dat ga pikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voilà het zit al in de familie... "met de paplepel er in gegoten" zouden ze hier zeggen. Klein nee al groot Khadetje heeft smaak wat stoffencombinaties betreft... dikke pluim. Ook aan mijnheer Khadetje wat het "pelske" betreft... hier geldt "wie bij de hond slaapt, krijgt de vlooien" zeker? Mooi gemaakt en het blijft een geweldig modelleke dat kleedje... Maar zonder knopen zou het echt niet "dat" geweest zijn! Mama toch! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die clichés daar rolt ge als moeder vanzelf in en dat verergert naarmate de kinders ouder worden. Enfin bij mij toch. Tot er dan een stemmetje in je hoofd zegt 'dorie, ik klink net als mijn moeder'....geen ontkomen aan. Stijlvolle outfit die je gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees er ook voor, dat het hier met de jaren alleen maar erger wordt ;).

   Verwijderen
 13. Maar mama toch, dat jij nu over die mooie knopen heen zag!?! en jij krijgt manlief zelfs mee aan t uitzoeken van de stofjes!!! Wauw, van teamwork gesproken! ...prachtig resultaat!
  En inderdaad, jouw jongste wordt en grote meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik besef nog steeds niet dat mijn grootste baby ineens een gewone leerling is in het 1e leerjaar en geen kleuter meer! Maar ja, aan het tempo dat madam haar benen groeien merk ik wel dat ze niet klein meer is... En ik vermoed dat het met jouw kleine dame net zo aan het gaan is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja! En volgend jaar moet ik die ook aan de grote poort achterlaten, mijn hart breekt nu al als ik daaraan denk...

   Verwijderen
 15. ohohoh!!! Toevallig kom ik via Sjiekebiele op je blog. (Was dit weekend weg!). Wat een pareltje! Ik ben fan. En ik ben zeker dat Lisa en Nore dat ook zouden zijn. Maar de mama blijft worstelen om met roze te naaien! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan mezelf niet geloven als ik het zeg; maar dit roze kan ik wel smaken. Gewoon doen, je meisjes zullen er zo blij mee zijn!

   Verwijderen
 16. Kleintjes worden groot, minipeuters worden flinke kleuters en op hun beurt nog groter (help!). Wat een moederhartje toch allemaal te verduren krijgt he, de clash tussen het verlangen naar meer, naar evolutie en de toekomst en vasthouden aan het kleine lieve bekende poezelige babytje... <3 Mooi kleedje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat noem ik nu pas echt multitasken. Op weekend tot een kot in de nacht naaien én blogpost erdoor rammen ook. Die ik dus uiteraard miste. Wellicht zat ik te zuchten en vloeken op een klein stukje lycra. Soit, schoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lycra toch ;)
   Maar uiteraard stond dit allang klaar voor het weekend hé. Zo multitasken kan ik (nog) niet.

   Verwijderen
 18. idd je dochter komt weg met die zachte kleuren en hoe,
  dat heb je weer netjes gedaan!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn oudste wordt volgende maand 18... en zolang is dat echt nog niet geleden dat hij geboren werd...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.