P!nk: the next level

dinsdag 5 mei 2015
317-01

Toen ons land gesluierd was in een wit laagje, trok ik op blogdate naar Leuven. Ik had er een fijne dag, leerde een aantal ferme madammen kennen en werd verwend met vanalles en nog wat. Een tijdje terug viel er een vervolg van die dag in mijn brievenbus. Een roze vervolg...

317-02

Jelle had voor ons als -extra- verrassing een stofje in petto dat op komst was, en wij mochten kiezen! Het collegastofje sprak me niet zo aan, dus koos ik - geheel tegen mijn anti roze voorkeuren en mijn bjekkes fotoprint houding - voor de flamingo's, goed wetend dat dat scoren ging zijn bij mijn dochter. Dat het zo roze ging zijn, tja, verrassing? Ik zette me erover en ging voor de uitdaging er iets mee te doen waar ik kon op kijken - met een vierjarige in huis hoef je geen helderziende te zijn om te weten dat dit DE lievelingsjurk van de zomer zal worden ;).

317-03 317-04 317-05

In de kast staan zoveel boeken waaruit ik nauwelijks iets maakte, dat ik mezelf verplichte daarin te snuisteren. Slachtoffer van dienst: homemade mini couture - ik hou van de modellen in het boek, maar het ontbreken van een maattabel doet mijn moed nogal makkelijk naar het niveau van mijn voetzolen zakken. Ik zocht de maat op van haar bloesje van vorige zomer, twijfelde vervolgens over 1 of 2 maten groter, startte met de kleinste maar veranderde halverwege het patroon overnemen naar de grotere maat - voor je me verdenkt van zomaar wat doen, er kwam wel wat patroonmeetwerk aan te pas omdat ik hier en daar las dat de gekozen jurk wijd uitviel. Groot was ook mijn verbazing toen bleek dat je de rok zelf moest uitkiezen - oja, ik ben lui, erg lui - en dan ook nog eens zelf aan het rekenen moest gaan vooraleer de boel te kunnen knippen...

317-06

Uiteindelijk deed ik min of meer mijn zin bij het rokdeel, ik las de uitleg maar het tijdstip waarop ik die lezing deed, deed het me allemaal chinees lijken. Ik bekeek de rok en stikte er wat op los, hetzelfde voor het knopenpad - dat trouwens zo gemaakt is dat de rok open geknoopt kan worden, geen idee waarom ik dat nodig vond bij een jurk die achteraan sluit ;). Bij deze kan ik jullie een primeur ten Khadetjeshuize voorstellen; ontmoet mijn allereerste handgenaaide zoom. Ik deed er oneindig lang over, en had je me dit een jaar - of zelfs enkele maanden geleden - verteld, ik verklaarde je voor gek. Het strafste van al is dat ik er eigenlijk van genoten heb, van dat handwerk - vreemd vrouwmens, dat ben ik. Maar ik voorspel meer van dat...

317-07

Blinde ritsen in jurkjes stoppen houdt me ondertussen al een tijdje niet meer wakker. De drukke bewoners van deze jurk deden me heel bewust voor een zichtbare rits kiezen om het geheel wat te breken. Ik geef het volmondig toe, tegelijk simpel én er wat over... Maar het feit dat er voor mij enkele 'eerste keren' in zitten, doet me er van houden. Net zoals die halslijn trouwens, zag je die al?

317-08 317-09

Dossier gemaakt - Maat 5 jaar voor mijn normaal gebouwde, groot uitgevallen 4 jarige (confectiemaat 116). De jurk zit prima voor nu en de komende maanden, maar ik vermoed dat het eerder een 110-116 is dan maat 116.

317-10317-11
Stof: Stacked flamingos (Timeless Treasures), gekregen van Babarum
Patroon: Mambo jurk uit Homemade Mini Couture
Op de winterse afspraak waren we met acht dames, waarvan de helft deze stof uitkoos... Het was voor mij wel even denken wat ik ermee ging aanvangen, dus ben ik erg benieuwd wat de anderen ermee gemaakt hebben. Kijken jullie even mee? #nieuwsgierig. Wie trouwens hier stemt op een van de creaties maakt kans op een aangename attentie #extrastoffenbudget.

Stashbusten in 2015:  20  in  -  93  uit  (9 gekocht&verwerkt - 1 hergebruikt - 35 verkocht)  - #1in4uit 

45 opmerkingen:

 1. Dit is een super leuk kleedje en tof stofje.Volgens mij wil je dochter de jurk niet meer uit doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn er nog voldoende andere favorieten in de kast #zolanghetmaarjurkjeszijn

   Verwijderen
 2. ja Sarah, hier heb ik geen woorden voor... zo mooi x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi ik moet hem ook nog eens proberen. Ik was weg van de halslijn maar een eerste poging ander half jaar geleden werd inderdaad veel te breed. Nu zou dat niet meer moeten gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang leve naai ervaring! #zoumaarbeternietteluidroepen ;)

   Verwijderen
 4. Wouhhh super mooi! Ook ik heb het boek ver achter in de kast liggen. onterecht wellicht!
  geweldige creatie. Heb gelijk op je gestemd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn, dank je wel! En haal dat boek maar eens van onder het stof, er staan pareltjes in - Stannel haar maaksel al gezien?

   Verwijderen
 5. Super trio : én meisje én jurk én stofje ! In willekeurige volgorde wegens gelijkwaardig in schoonheid !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me perfect voorstellen dat dochterlief er gelukkig mee is!
  Ondanks de leuke modelletjes loop ik met een grote boog rond dat boek heen. Dat jij wel de courage had, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik ben fan van de zichtbare rits en de neklijn (iets minder van de knopenrij, maar dat is persoonlijk natuurlijk).
  En de volgende keer dat je in de buurt van Leuven komt, mag je me altijd iets laten weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu weet ik welke maat haar past ;). En die knopen, was me dat een zware bevalling. Niets naar mijn zin te vinden, en ik heb er best wel wat liggen. Ik fiets vliegensvlug naar de fourniturenzaak; gesloten... Ik moest me dus redden met wat ik had maar wellicht volgen er nog andere exemplaren ;).
   Ik onthou het voor Leuven. Jammer genoeg is dat zo ver dat die zeldzame bezoekjes meestal propvol gepland zijn.

   Verwijderen
 7. haha, vreemd vrouwmens, je hebt dat goed gedaan! het is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zouden mijn meisjes dit een prachtjurk vinden (en ik ook natuurlijk ;-))! Dat handwerk? Dat is alleen maar een aanrader; heerlijk ontspannend vind ik dat en je kijkt met veel voldoening naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We kozen een patroon uit hetzelfde boek, we namen hetzelfde stofje, dit weekend gaan... Tja, wat moet ik daarvan denken! :) Heel mooie jurk trouwens waar ik ook bij stilgestaan heb in het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Hier begint de planning voor het weekend stilaan te komen #veelteveel ;)

   Verwijderen
 10. Echt een droomkleedje! Ik ging ook bij de anderen eens kijken en stemde zonder twijfel op jouw kleedje, ook omdat dat het mooiste roze is, goeie kodak heb jij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Meestal neem ik trouwens foto's met een absoluut belachelijk -en goedkoop- flutkodakske, hier was 't met ander gerief. Toch ben ik ervan overtuigd dat prutsen met de knoppen ook al een groot verschil kan geven :)

   Verwijderen
 11. mijn stem kreeg je zoo mooi,
  stiekem hoop ik dat mijn dochter net zo fan wordt van roze als ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En dochters en roze, blijkbaar zit dat er behoorlijk standaard in ;). Ik zou me geen zorgen maken mocht ik van jou zijn.

   Verwijderen
 12. Prachtige prachtige jurk ! Heel mindfullness, dat handzomen :-) In de zetel met een kopje latte of thee ... zalig, vind ik dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Joepie voor Mambo vanonder het stof! Ik tekende - jawel - gisteren een versie voor mezelf. Want van 140 naar 176, dat is toch maar een klein sprongetje? (of niet.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Eva, nu ben ik benieuwd! (An)

   Verwijderen
  2. Ik sluit me aan bij de benieuwde zielen voor het resultaat van dat klein patroontekensprongetje -kuch, kun je dat nog enkele maten verder laten verspringen ook?-

   Verwijderen
 14. Heel mooi, mijn stem heb je. De andere creaties vond ik ook wel mooi, maar toch iets minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voilà zie, gestemd! En nu ga ik ook zo'n schoon stofke winnen! ;-) Chique gemaakt! Wat een moed met al dat uitrekenen en kiezen... en dan nog een echt knoopbare rok! Jongjong een beker voor al je moed verdien je! Maar... dat moet gezegd... 't is een superkleed en 't is te hopen dat het nog lang blijft passen... Opgelet Khadetje! Niet te hard groeien deze zomer! Dat kleed moet blijven passen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha! Maar die zoom hé, die is wel 6 cm lang - ik was wat enthousiast bij het knippen ;) - dus als ze meer in de lengte groeit dan in de breedte, kan ze er nog een tijdje in, in dat jurkje :).

   Verwijderen
 16. Wat een plaatje! OK, over dat roze valt te discussiëren, maar dat model... Zo mooi! En knap hoor dat je als "luie" naaister dit toch uit je hoed tovert. Het idee om patronen te moeten uittekenen, is voor mij vooralsnog onoverwinbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben lui, maar naai wel graag - liefst bij voorkeur bestaande patronen en zo ;). Zolang het voor mijn pannenlatje is en er geen rondingen aan te pas komen is dat goed te doen. Voor mezelf ga ik niet zo avonturieren!

   Verwijderen
 17. jij verbaast mij toch elke keer meer en meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een prachtig patroon, die Mambo! Al blijft het wat vloeken bij het aanpassen, vind ik. Ik ben niet zo'n fan van deze stof, maar de jurk vind ik best wel mooi. Opzet geslaagd dus! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, staat haar geweldig!!
  En die laatste foto is zo tof; zijn die muren op een speciale manier geschilderd of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er ook weg van, van die achtergrond ;). Het is eigenlijk de poort van een schuur, maar in een soort van stroken - vraag me niet wat voor een materiaal het is #klunsindiedingen ;)

   Verwijderen
 20. Zoom met de hand naaien is mijn favoriete bezigheid! Zalig vind ik dat! Ik hou ook niet zo van roze en fotoprints, maar toch geslaagd! En zie ze stralen, jouw meisje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of ik het voor alles ga volhouden - dochterlief groeit er nogal snel uit hé... Maar voor mezelf ga ik het toch wat vaker proberen!

   Verwijderen
 21. Ik vind de jurk prachtig! Zie je dochter stralen! Dit wordt er eentje die niet lang in de kast zal hangen als ze gewassen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die Mambo blijft een hit! Ook in roze flamingo versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Groot gelijk heeft ze dat dit haar nieuwe favoriete wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ziet ze er gelukkig uit :-)! Ik vind hem geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.