Juist gepast ;)

vrijdag 29 mei 2015
324-01 324-02

Oh ja, ik weet het... het liefst van al gaat het kind gehuld in meters stof, zwaaiend en zwierend met heel wat glitter, torenhoge hakken en lange krullen. En dan maakt haar moeder zoiets.

324-04

Wat zegt een mens daarop? -tegen een vierjarige kleine furie? Zwijgen lijkt me een erg goede optie ;)- Dat het maaksel haar karakter perfect weerspiegelt; zoet en tegelijk met een hoekske af? Dat het perfect is om haar gebruikelijke waaghalzerij uit te halen? Mevrouw Khadetjes zwijgt, weet dat dochterlief haar 'springpak' wel zal dragen en belooft zwier en lopende meters. U ziet, aan mij is er een groot pedagoog verloren gegaan -ahum-.

324-03 324-08

De Charles maakte ik al een hele tijd geleden, in een stofje dat oorspronkelijk de bestemming 'zomerjas2013' kreeg. Lang vervlogen tijden dus, mijn hoeveelheid stof was nét voldoende om er de salopet uit te krijgen. De stof zelf is een zomerse stretch jeans, wat het draagcomfort alleen maar ten goede komt - om maar te zwijgen over duurzaamheid, die knieën van deze broek zijn helaas al even verdwenen ;).

324-05 324-06 324-07

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat mevrouw Khadetjes het niet voor roze toestanden heeft, dus greep ik voor "iets voor eronder" naar een restje stof met behoorlijk wat contrast. Kwestie van al te veel zeemzoeterigheid te vermijden.

324-09 324-10 324-09b

Ik greep opnieuw naar Homemade Mini Couture voor het bloesje maar paste de kraag en de mouwen aan. In plaats van de voorziene fronsmouwen, werd een plooi naar het midden toe gemaakt met het te veel aan stof - het moet ook niet altijd hetzelfde zijn ;). Wie goed kijkt, kan tussen de krullen door eenvoudige drukknopen zien.

324-11 324-12 324-13

Dossier gemaakt - Voor het bloesje gebruikte ik maat 5 jaar, waarbij ik de onderkant verlengde met 2cm. De Charles maakte ik in maart 'op de groei' in maat 6 jaar, perfect om de hele zomer mee verder te kunnen. En hoe de vierjarige reageerde toen ze haar afgrijselijke dat-ga-ik-niet-dragen-want-het-zwiert-niet-tenue aantrok? "Ik voel me prachtig vandaag"... iemand een handleiding-voor-vierjarigen op overschot?

324-14

Despite of what the girl likes - how predictable; sparkles, curls, pink and high heels - her mother decided otherwise... Needless to say she wasn't happy? Should I have said that her new garments are so typically her, sweet and boyisch at the same time? I didn't ;). Instead I let her wear it en promised lots of fabric for the next dress #badmother.
I made her a Charles, in a fabric that was ment to be a jacket - back in 2013. Since I'm not that into pink, I wanted something funny with lots of contrast to wear with. I used a pattern I recently made with slight alterations. What the little monster herself thinks? "O boy, I feel beautiful today" - anybody, instructions for a 4yearsold? You would make me very happy!

Stashbusten in 2015:  25  in  -  112  uit  (11 gekocht&verwerkt - 1 hergebruikt - 35 verkocht)  - #1in4uit

43 opmerkingen:

 1. Zal deze pedagoge-in-wording eens wat zwier voorzien, wanneer ze haar pedagogenboeken tijdelijk heeft opgeborgen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik maar hopen op een kant en klare dosis pedagogie ;). Maar alle, zwier is een mooie troostprijs #schaterlach

   Verwijderen
  2. Dan geven we die erbij hé! Dat wil wel zeggen dat het geen postpakket kan worden, tenzij gij graag 8kg cursus aankrijgt ;)

   Verwijderen
 2. Hele mooie uitvoering van de salopet met die blouse erbij. En wat betreft de handleiding voor vierjarige meisjes? Oef hier eenzelfde type in huis "ongeleid projectiel met een dosis snoezigheid"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een goei'ke; ongeleid projectiel ;).

   Verwijderen
 3. wat een leuke tenu!!! Echt geweldig!. Die laatste foto is een toppertje. Hoe je het toch altijd doet hé, De perfecte combinatie. 't is weer een mooi naaisel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! Zowel die tenue als de uitspraak van je dochter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind dit héél erg mooi en vind het trouwens plezant om eens een broek voor meisjes te zien passeren !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel mooi! En die vierjarigen, hier een 3,5-jarige en die kan er ook al wat van, ik ben gewaarschuwd dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nochtans niet aan mijn proefstuk met een bijna zesjarige in huis ;). Meisjesexemplaren zitten anders in elkaar blijkbaar #schaterlach

   Verwijderen
 7. Haha wat fijn dat je naaiwerk toch overtuigde! Wat een leuk idee van die mouwen, het bloemen stofje vind ik ook echt geweldig trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik maakte mezelf er al een jurk uit, dat bloemenstofje (lawn katoen) zit heerlijk!

   Verwijderen
 8. zo herkenbaar! Jammer van die broek waar de knieën van verdwenen zijn, want dat was een prachtstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Lukt het om gemakkelijk aan en uit te doen voor toiletbezoeken? Anders komt deze hier ook op m'n lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter dan de andere exemplaren met kamsnaps! Ze moet maar 1 knoop open doen, de andere lijst kan ze ongeopend van haar schouder laten glijden :). Een winnaar dus, wat toiletbezoeken betreft.

   Verwijderen
 10. Prachtig!
  Hier ook zo'n eigenwijze, hevige, niet op haar mondje gevallen, maar toch ook zo meisjesachtige dame van bijna 5 in huis ;-)
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal maar -wijselijk- zwijgen over wat uit haar mond komt #hetiseenfase

   Verwijderen
  2. Haha, ik lees hier juist je reactie.
   Ik hoop ook altijd maar dat het een fase is, maar ik begin er toch wel een beetje voor te vrezen ;-)
   Hier is het tegenwoordig ook niet te doen wat ze allemaal uitkraamt, de schattige dingen tot daar aan toe, maar af en toe is het toch ook al een frank blad, die gaat haar niet zo laten doen als haar mama later en dat is dan weer een pluspunt ;-)

   Verwijderen
 11. Geen handleidingen voor zo'n jonge kinders meer, alleen glimlachen als in 'haha allemaal meegemaakt' :-) zo herkenbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie combi! En wat een heerlijke dochter heb je daar rondlopen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ik wil anders wel eens ruilen. Hier een dochter die zucht en vraagt 'mama, waarom moet ik wéér een kleedje aandoen' en blij is als het koud is zoals vandaag want dan Mag ze een broek. :-) Haar ingewikkelde handleiding maakt haar wel een echt meisje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ge hebt het hier weer ne keer bewezen! Gij zijt ne krak! Ik wou dat ik weer kleintjes was... ik zou direct zo'n salopet willen!
  Tja die handleiding?...die is hier tot op den band versleten...En die van de volgende jaren ook trouwens... wacht maar... dat wordt alleen maar ingewikkelder...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooh die handleiding die wil ik ook! Of is dat nu wat mijn 4 jarige door het huis schalt: 'let it gooooooooo oooooo...' (Frozen fever is hier het huis ingetrokken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, die Charles staat je dochter geweldig! Daar zou mijn dochter heel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat roze heeft het 'm gedaan voor haar! Dat heb je weer eens goed gefixed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ok, dat doet mij eraan denken dat ik dringend nog een Charles moet maken. Ik hou wel van roze toestanden zenne, dat 4jarige karaktertrekje ben ik doorheen de jaren nog niet kwijtgespeeld. Voor de rest snap ik ze ook niet, die koters, mijn maaksel van gisteren wil ze ook niet dragen - ik heb dus nog wat kneedwerk voor de boeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo leuk met het blousje! Ga ik ook binnenkort eens maken voor de dochter, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb hier ook net de blush overgenomen (voor mijn nichtje, niet voor de zonen ;-) )
  Heel leuke outfit met mooi contrast en volgens mij ziet ze er echt wel gelukkig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Amai, Hade die groeit ook als kool! Zo'n outfit heeft Janne ook nog van doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Huh, dit heb ik gemist, schoon gerief weeral! Door dat klein beetje roze in de zwarte stof perfect voor bij de salopette.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als ik deze versie zie, moet ik misschien dit patroon toch maar eens gaan kopen... En als die handleiding gevonden wordt, post je hem dan hier ook even? Ook hier een eigenwijze bijna 4 jarige, met een voorliefde voor roze, paars en glitters weliswaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Amai zeg, die groeit nogal! Die handleiding ga je bij mij ook niet vinden, ik heb het geluk dat die van mij net iets minder onberekenbaar is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tiens, ik dacht dat jij niet van bloemetjesstof hield? En dat zet je dan in als contrast tegen het roze geweld? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mijn kleutergeweld gaat liever in haar bloot gat naar school dan dat ze iets aan moet wat ze echt niet aanwil :D Karakterke, iemand?
  Het staat haar top! en dat bloeske eronder is echt super! love dat contract!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. contraSt dus, maar dat had je vast wel door :D

   Verwijderen
 27. Heerlijk verhaal, ik ben blij dat ze zich prachtig voelde. ;-)
  Ze straalt helemaal, dat bloesje is echt megaschattig.
  De combinatie van de twee, zo goed gevonden!
  Heerlijke krullen heeft ze toch. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.