Winnend recept

donderdag 15 januari 2015
287-01

"Of ik wat met haar stofjes was?" Zelf zag ze in de toekomst geen tijd meer voor de naaimachine, en een nieuwe woning dwong tot knopen doorhakken... "Euh. Ja?" Ik maakte een tussenstop en kwam terug met de schatten van een half leven verzamelen. De laatste keer dat ik de auto zo volstouwde - met knopen ;) - keek meneer Khadetjes zéér bedenkelijk, dus was het met een klein hartje dat ik de terugrit naar huis aanvatte. Eens uitgeladen werd mijn eerste idee bevestigd, veel te veel stof om ooit te kunnen verwerken. Dus werd gedeeld en nog eens gedeeld...

287-02

Uit wat in mijn kast belandde werden een aantal Jacob broekjes gemaakt voor het jongste Khadetje. Ik kwam toevallig bij de Jacob broek uit omdat dit exemplaar op slinkse wijze in haar kast belandde. Dat bleek een schot in de roos te zijn, voor mijn dochter en haar billenpartij die het niet zo goed doet in confectiematen - haar bovenbenen zijn blijkbaar iets zwaarder dan standaard, waardoor het kind er in -skinny- meisjesbroeken er altijd uitziet als een opgespannen worst.

287-03 287-04 287-05

Bij het zakdeel deed ik mijn eigen zin, en voerde het volledig. Voor een speelser effect liet ik de voering wat piepen - lees ik had eigenlijk geen zin om er een paspel tussen te stoppen en deed het maar op de luiaardsmanier ;).

287-06 287-07

Je weet wellicht al dat mevrouw Khadetjes niet vies is van een klein bandwerkje... er rolden hier maar liefst vier Jacobs van onder de naaimachine. De overeenkomst is simpel. Héél erg simpel. Geen rits, want dat is verloren moeite bij mijn vierjarige. Wel met een valse gulp omdat ik dat iets mooier vind dan rechttoe rechtaan. Verder stopte ik er een knopenelastiek in, waardoor de broekjes makkelijk en vlot zelf afgedaan kunnen worden. De broeken werden gemaakt uit verschillende lappen stof, waarbij ik telkens een ander zakje gebruikte. Het hoeft ook niet letterlijk hetzelfde te zijn, nietwaar?

287-08

Wellicht las je het al ergens... Of nog beter, bracht je al je stem uit voor Sharon. Als dit nog geen belletje doet rinkelen, mag ik dan twee minuten van je tijd vragen om jouw stem uit te brengen?

Sharon is met haar Zonen09 genomineerd voor een Bryo-award in de categorie Creative Highlight. En dat kan ik alleen maar toejuichen, een ferme madam die er telkens opnieuw in slaagt een plezant én ongelooflijk patroon op de markt te brengen dat haalbaar is voor iedereen. Ik zou graag -veel- méér van haar hand zien verschijnen, en jouw stem kan hier misschien nét dat laatste duwtje in de rug zijn! Zonder zwans, stemmen vraagt 2 minuten van jouw tijd. Denk er niet over na, bekijk het filmpje en doe het gewoon.

- Kijk op deze website naar Sharons filmpje onder de categorie Creative Highlight 2014.
- Surf opnieuw naar deze pagina om te stemmen.
- Klik op 'stem nu' onder Bryo Creative Highlight 2014.
- Vul je naam en e-mailadres in.
- Klik op de link die je in je mailbox krijgt (check je spam!) en vul je wachtwoord aan.
- Stem op Zonen 09!

287-09

Dossier "de aanpassingen" - De broeken werden gemaakt in maat 116 (= haar confectiemaat) met knopenelastiek - nodig, want ze zitten nog wat ruim. Ik hou van brede pijpen, maar tekende ze vanaf de knie recht naar beneden in plaats van ze te laten uitlopen. Om bouwvakkerstaferelen te vermijden, verhoogd ik zowel het voor- als het achterpand met 1 cm en werd de tailleband 2 cm breder getekend dan het origineel.

287-10

Stand van het stashbusten:    3 uit    -    0 in    -    2 gekocht&verwerkt    -    1 gerecycleerd               

32 opmerkingen:

 1. mooi en ze ziet er gelukkig uit!
  de mijne ligt al één jaar geknipt te wachten op een stikbeurt ... shame on me!
  mijn stem kreeg ze al!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het ineen stoppen is nochtans zo weinig werk! Alle hup -voorzichtig virtueel stampje om in actie te schieten!-

   Verwijderen
 2. Oh, nu krijg ik ook zin in jacobbandwerk! Met luiaardszakken enzo. En sjanseur, een auto volstouwen met stof, ging je niet even van je sus van geluk? Sharon kreeg uiteraard mijn stem al, helemaal terecht :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht vooral aan meneer Khadetjes en zijn nakende hartaanval ;). Die zakken en dozen, niet te doen!! Maar ik was uiteraard best wel hyper - hoe zou je zelf zijn - en ik heb er veel mensen blij mee kunnen maken...

   Verwijderen
 3. Jouw "luie" paspel vind ik minstens zo mooi als de echte hoor! Heerlijk broekje geworden zo te zien dus bandwerk is logisch in zo'n geval! Ik moet echt onze garagemuur eens gaan bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook :). En dochterlief heeft er knalroze zakjes mee zonder dat het te zien is... win win noem ik dat!

   Verwijderen
 4. Mooie jacob, hier is het patroon ook een groter succes bij de dochter (met gelijkaardige lichaamsbouw als jouw khadetje) dan bij de zonen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zonen 09 patronen blijven toch de max he (maar dat verwondert je waarschijnlijk wel niets als het uit mijn mond komt)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! En nee :)
   Hoe meer ik maak, hoe meer bewonderin ik heb voor die patronen - ondertussen ligt al een Ole geknipt, nog een op de planning en ben ik stof aan het zoeken voor een Lars... Om maar te zeggen dat het gewoon goed gerief is!

   Verwijderen
 6. Mijn stem heeft ze al gekregen.Jij hebt dat weeral mooi verwoordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, she'll love it als tiener, te lezen dat haar moeder haar omschrijft als een opgespannen worst! ;-) Maar echt: 't is een toffe broek, zelfs mijn rokjesverslaafden zouden ze willen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schot in de roos, een broek totally naar mijn smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een afdragerke! Schoon en degelijk, k ben al kerieus naar dat ander bandwerk se.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ging die niet tonen... vier dezelfde broeken, wat is daar de lol van ;)

   Verwijderen
 10. Jacob blijft een topper! Eigenlijk raar dat ik er nog geen maakte voor mijn broekenmeisje... (en ze schreef weer iets bij op dat ellenlange to-do lijstje ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sjieke dinges!!!
  Sharon heeft mijn stem al sinds haar eerste oproep, ik duim!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schoon versie! Hier staan ook nog zonen 09 broeken op het programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi, het is op haar lijf geschreven (of gemaakt in dit geval).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben jaloers op alle mogelijke manieren (meneer lielebeesje trouwens niet, die zou ook een hartaanval krijgen)! Supermooi alweer!
  Ik ben nog nooit verder geraakt dan het overtekenen van de patroondelen van de Jacob, die nu natuurlijk al lang te klein zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moest ik zelfs niet doen deze keer - ik kon hetzelfde patroon gebruiken als van Stan ooit ;). En ik kan het trouwens alleen maar toejuichen dat het kind haar zelfmaakmaat en confectiemaat begint overeen te komen.

   Verwijderen
 15. Tuurlijk heb ik mijn stem reeds uitgebracht. Hier staat een Cisse op de planning. Morgen in de naailes begin ik eraan, als de jongste geen roet in het eten gooit want ze ligt er hier een beetje zielig bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. AAAAAAAAA een heeeeeeele auto VOL stof ofwa? Geweldig zeg! Beter dan een dagje pretpark!
  Die Jacobbroekjes zijn hier ook steeds een grote hit wegens comfortabel en ook zowat de enige deftige broek die rond het kind haar poep wil blijven zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was niet te doen. Echt. De hoop stof die in mijn living lag, niet normaal! De Khadetjes hielpen de boel sorteren en ondertussen maar het favoriet doorgeven (dochter in de wolken, want er zat warempel een panterpels tussen -zucht- ;))

   Verwijderen
 17. Heel mooi! Ik moet me daar toch ook eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het volgende naaiweekend is bij jouw thuis. Ik wil die verzameling knopen en stoffen zien! Sjansaar! De pijpen van de broek recht tekenen zou ook mijn voorkeur hebben. Mooie broek(en).

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je lieve krullebol ziet er in elk geval blij uit met haar Jacob . Zoals altijd perfect afgewerkt.
  Proficiat!!
  Net gestemd op zonen 09.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jouw luiaardsmanieren zijn wel altijd een schot in de roos hé! Zo lui vind ik het anders niet zenne! Keicoole foto's én broek! Jammer dat ze hier alleen van skinny houden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit had ik nog niet gezien, fijne Jacob en nog een late dank je voor die oproep!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.