Even pauze om te genieten

maandag 30 december 2013
Wat is er beter dan in 2013 je wensen voor 2014 waar te maken? Om mijn persoonlijke rampjaar 2013 in schoonheid af te sluiten, verraste meneer Khadetjes mij met een weekendje Parijs. Even weg uit alle drukte en massa's tijd om van elkaar te genieten was het mooiste cadeau, maar een hotel vlakbij de stoffenbuurt van Montmartre was ook héél fijn.

DSCF04774594974
Ik had op voorhand wat adresjes opgezocht, maar ik wou er geen stoffenweekend van maken. De stoffenstraat aan de voet van de Sacre Coeur, daar kon ik echter geen nee tegen zeggen. Er zijn enkele grote winkels, zoals Dreyfus en Tissus Reine, en dan heb je nog alle coupon winkeltjes. Gezien de tijd van het jaar, waren dat vooral feeststoffen en echte winterstoffen. Om de een of andere reden stond mijn hoofd daar niet naar, dus op een probeerlap, een lap jeans (meneer Khadetjes bestelde een broek) en een Kokka (zo geknipte tas voor mijn moeder), heb ik geen stof gekocht. Twee dingen om te onthouden uit de mond van meneer Khadetjes in de grootste stoffenwinkel 'Wat een schoon vloer is dat hier' en 'Lap, nu ga ik bij Montmartre altijd aan stof denken'. Bij Tissus Reine hebben ze een zeer grote verzameling aan Liberty stoffen, genoeg om te constateren dat dat echt mijn ding niet is. Dat weten we dan ook alweer...

DSCF0536DSCF0582DSCF0522DSCF0546
Parijs werd deze keer op een andere manier bezocht, we doken in de kleine straatjes en wijken waar het niet wemelde van toeristen. Alles op het gemak, de tijd nemen om op een terrasje de buurt te bewonderen, wat rond kuieren. Van mijn kant uit met heel wat aandacht voor kleur en letters - hoe kan het ook anders? Het leverde me alvast wat nieuwe ideeën op om stoffen en kleur te combineren.

DSCF0503DSCF0504 
In Le Marais prijkten in de etalage een aantal kledingstukken met hun ontwerp erbij. Zalig is het om te zien hoe 'de echte' het doen, hoe een idee in lijnen begint, daar een stukje stof bij gecombineerd wordt en daaruit een kledingstuk ontstaat. Dat gemak van dat lijnenspel, zo mooi.

 
DSCF0584  DSCF0585 
Niets beter dan op een ander nog eens langs oude bekenden passeren. Het duurde even voor ik doorhad dat Petit Pan vestigingen in Parijs had... tot zaterdagavond eigenlijk. Er werd in de rapte even opgezocht waar die winkels (5!) dan waren en groot was de opluchting dat ze op zondag open waren. We vertrokken om iets te gaan eten in Montmartre, we namen een straatje waar we nog niet eerder waren en ja hoor, daar zat één van die vestigingen. Op zondag passeerden we langs Rue François Miron, waar drie vestigingen zitten. Wat een pracht én schoonheid - die winkels zijn gewoon af. Ik viel voor fluo streepjes en wat knopen, die ik in een mooi stoffen draagtasje meekreeg. Petit Pan, uiteraard.

DSCF0586
Het einde van 2013 komt zéér snel in zicht. Ik wenste het jullie al toe, maar sta me toe het te herhalen... maak van 2014 het jaar van 'even pauze', met tijd om te genieten van wat op je af komt. Ik ben alvast goed gestart, een beetje te vroeg, maar wie maalt daar nu om?

15 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een heel tof weekendje! En fijn hé, als de mdh toch wat stoffenminded is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het zag er leuk uit! leuke adresjes ....en lekker romantisch à Paris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk weekendje weg! En zalig om tussen al die stofjes te snuisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gezellig, Ik wens je een gezond, creatief jaar vol vriendschap. Geniet van je jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sarah, ik wens jou een beter jaar toe dan 2013 is geweest. Een jaar die overloopt met creativiteit zowel op naaigebied als met letterkes.
  Happy 2014! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo een weekendje!

  Een prettig eindejaar en een mooi 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Genieten en zelfs mooi weer!
  Ik herken het verhaal van de sacré coeur, dezelfde winkeltjes bezocht, met enkele collega's (en alle 3 een heel erg uiteenlopende smaak), en ook ik kon er niet echt mijn ding vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was vast een ongelooflijk fijn weekend vol inspiratie en fijne momenten!
  En net dat wens ik je ook toe int komende jaar.....dat creativiteit, inspiratie en fijne momenten de rode draad mogen vormen in 2014....ik kan het niet zo mooi uittekenen als jij, maar jij kan daar vast een mooi grafisch tekeningetje bij maken met mooie letters en rode draad....:)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De boodschap is aangekomen ! Ik hou het in mijn achterhoofd ;-) Laat alle moois ook maar mooi jullie richting uitkomen !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Insgelijk voor jullie!! Hele prettige jaarwisseling en een fantastisch 2014!! Zonder breuken ;-)
  Wat lief van je man. Heerlijk een weekendje voor jullie tweetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zitten nu in Parijs! Toevallig nog leuke tips?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh... ik wou dat ik er ook nog was. Geen speciale tips behalve: mijd de Champs-Elysee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk, dan had je idd geen tijd om blogs te lezen. Je hebt nl iets gemist ;-) Kijk maar eens naar dit blogje van vorige week: http://bobbeez-8r1id.blogspot.nl/2013/12/de-uitslag-vd-wikkelrokjes-give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Chapeau, meneer khadetjes, dat is nog es een verrassing!!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.