Anderhalf eekhoornjurkje

woensdag 11 december 2013
Naast wat picnicjes en beddengoed, bracht de goedheilig man nog een mini jurkje. Net op tijd, want de vorige versie is ondertussen al voltooid verleden tijd wat passen betreft. Ik was precies wat uit het oog verloren hoe snel die kleine meisjes groeien...

139-01
Stof: Nuts for dinner (Norwegian Woods van Michael Miller) van bij Sjiekebiele
Patroon: A-lijn jurkje van de Droomfabriek
Terwijl velen verliefd werd op dit stofje, was het mij nog niet opgevallen - niet kijken naar de inhoud van webwinkels en stoffenwinkels vermijden kan helpen als je minder stof wil kopen. Vorige week passeerde ik echter bij Sjiekebiele en het was prijs. Ik werd verliefd. Onmiddellijk.

139-02139-03

Ik gebruikte opnieuw het patroontje van de droomfabriek, zolang die kleine meisjes nog stil liggen moet daar niet te veel poespas aan zijn, dat zit alleen maar in de weg. De enige wijziging die ik deed is het weglaten van de openingen aan de zijkant - als de knoopjes niet dicht zijn, dan kruipen die kleedjes lelijk omhoog. In plaats daarvan stopte ik een blinde rits in een zijnaad, kwestie van het kind er makkelijker in te wurmen. Ik meen me te herinneren dat makkelijk wel aangenaam is ;)

En dan nu mijn slimmigheid voor deze keer: ik maakte dit kleedje toen ik er met mijn hoofd niet helemaal bij was. Ik dacht dat naaien me wat tot rust ging brengen, dus begon ik te knippen. In mijn verstrooidheid knipte ik het voorpand twee keer - dat was pas bevorderlijk voor mijn humeur ;). Omdat ik er niet van hou om twee keer hetzelfde te maken, geef ik het weg aan iemand die het kan gebruiken. Wil je onderstaande voorpandje (maat 74 van de droomfabriek) in je brievenbus krijgen, laat dan hieronder weten voor wie jij dit jurkje zult maken. Meedoen kan tot 17 december 17u00.

139-04

44 opmerkingen:

 1. Een heerlijk stofje. Een paar weken geleden werd ik voor de tweede keer tante. De kleine Lauren zal tegen de volgende herfst groot genoeg zijn voor dit prachtige kleedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn eigen meisjes zijn al te groot voor maatje 74, maar mijn beste vriendin heeft in het voorjaar een mooi meisje op de wereld gezet en zou hier perfect mee staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met alle babietjes op komst ( niet bij mij hoor!) vind ik vast wel een gegadigde.....en krijgen we er dan ook twee zulke mooie knoopjes bij?
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goede vriendin wordt komende maand voor het eerst mama en zou heel blij worden van zo'n kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh, supermooi! (Maar voor het kleedje heb ik geen bestemmeling - geen baby'tjes hier - dus geef ik graag mijn kans aan iemand anders)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik doe graag mee voor dat prachtige stofke!
  hier is vorige maand is het dochtertje van mijn neef geboren en een kleedje van zo'n schoon stofke, daar zouden de ouders mee in de wolken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige stof, verleden week heb ik exact hetzelfde jurkje gemaakt voor mijn kleindochter die 7 maanden oud is. Het gaat perfect voor haar. Het stofje was een grijze babyrib met vogeltjes en bloempjes op. Dus het patroontje voor het achterpand ligt klaar.
  Ik waag hierbij mijn kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend kleedje. Helaas te klein voor mijn meisjes. Mijn zoontje zou erin passen maar dat zullen we maar niet doen zeker he :). Ik weer wel iemand dat ik er heel veel plezier mee zou kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zal een kleedje voor mijn verse dochter worden! Het is nogal een snelle want ze is 8 weken geleden in 7 haasten thuis geboren! :D Niet de bedoeling maar wel ooh zooo mooi en speciaal! We zijn hier ook een beetje vies van fletse 'kleuren' dus dat voorpand zou een ideaal kleedje worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waaw! Echt een PRACHTIG stofje! Mijn nicht is in juni bevallen van een dochtertje, dus dat zou perfect zijn! Ik doe dus graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou het graag gebruiken om een kussen of een zak willen mee maken, mag dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn gedacht, maar ik ga het laten voor iemand die het kleedje wil maken. Alhoewel ik het een heel tof stofke vind.

   Verwijderen
  2. Als jullie dat graag willen, stop ik jullie naam in de pot... Het is gewoon jammer van het verlies aan stof als er iets anders dan een kleedje gemaakt wordt, vandaar.

   Verwijderen
 12. Oh, binnen enkele maanden zou nichtje Tineke daar perfect in passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, hier een metekindje dat er perfect in past, in maatje 74!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi jurkje, ik ben ook helemaal weg van het stofje!
  Mijn dochter heeft nu maat 68-74, dus ik zou het geknipte voorpand perfect kunnen gebruiken om voor haar een kleedje te naaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zooo schattig! Ik doe mee.. zo'n give away kan je niet laten passeren hé ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O, wat een mooi kleedje, en ja, sinds ik ben begonnen met naaien is het me al opgevallen dat je er verdorie de hele tijd je hoofd bij moet houden :-). Ik zou het maken voor het dochtertje van een vriendin van mij, die volgens mij na de volgende groeischeut erin zal passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi! Mijn dochter past er net niet meer in, maar ik zou er graag een vriendin blij mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ai tzijn er al veel die het mooi vinden!! :-) Ik zou het maken voor mijn schoonzusje die binnenkort bevalt om in haar kadootjesdoos te stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh superstofje! Daar kan ik zeker een vriendin met een klein meisje plezier mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Superleuk ... Het is populair ... Ik heb deze week bijna hetzelfde jurkje zien passeren op een andere blog

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Voor Axelle natuurlijk. Nu draagt ze 68 dus binnenkort krijgt jouw jurk hier een pasbeurt :) den dezen zou de perfecte opvolger zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn meisjes zijn al te groot, maar ik wil meedoen, dan maak ik er een kadootje van voor een toekomstig nichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mijn meisje is al te groot en het volgende dat op komst is gaat waarschijnlijk geen kleedjes dragen...
  Dus ik laat de kans aan iemand anders om dit prachtige jurkje te winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha, zo'n verstrooidheden komen hier bij mij ook vaak voor zoals je in m'n blog kunt lezen. Heel mooi jurkje maar jammer genoeg is mijn petite bout de chou dat maatje ook al weer ontgroeid. Maar iemand zal hier zeker heel veel plezier aan beleven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik werd ook meteen verliefd op deze eekhoorn toen ik er zo'n twee weken geleden naar op zoek ging op het web ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (voor alle duidelijkheid, ik heb hier nergens een klein meisje rondlopen dat ik een maatje 74 past, daarvoor zul je wel genoeg gegadigden hebben !)

   Verwijderen
 26. mooi zeg! Ma ik vrees dat mijn dikke Nenameid al wat groot gaat worden. ze zou nu nog net in de 74 passen, maar het is te zonde om het niet vaak aan te doen! Ik hoop dat er iemand anders dan langer geniet van gaat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mijn beste vriendin is zwanger van een dochter... Zou er een kleedje van maken voor haar kleine meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oeh die is leuk! wel balen van het knippen :-( maar k doe graag mee!
  Grtz Arike

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mijn dochter is net 6 maanden, dus dat is een ideaal stofje om de donkere dagen mee op te fleuren! Ik ben kandidaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Aie neen ! Heb ik ook eens voor gehad :-s ...
  Gelukkig heb ik tweelingmeisjes ... met dezelfde maat !
  En dat stofje ligt hier dus ook geknipt voor een jurkje in maat 74-80 ... met wat geluk krijg ik dat klaar voor Kerst !
  Ik doe dus héél graag mee voor je dubbel geknipt voorpandje : twee kleine meisjes in ieder een Nuts For Dinner - jurkje ... dat moet toch wel heel bijzonder zijn :-)
  P.S. : ik had dus stof te weinig gekocht om er 2 uit te krijgen en blijkbaar is die stof overal uitverkocht al ... op de site van Sjiekebiele staat die ook niet ( meer? )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mail maar eens, mss is er nog in de winkel! Met 40cm heb je genoeg ;)

   Verwijderen
 31. Er ligt hier een heel lief, klein mooi meisje (mijn meisje, maat 68) in de box te slapen voor wie ik graag ook zo'n mooi jurkje maak!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hallo
  Ik kom toevallig op je blog terecht... whow wat een leuke dingen maak jij zeg! Heb even wat blogberichten doorsnuffeld en ben maar meteen volgster geworden...De 165ste!!! Yeuhhhhh!
  Voor het jurkje doe ik niet mee... niet omdat ik het niet mooi vind maar gewoon omdat er hier al heel lang geen kleine meisjes meer rondlopen... misschien over een paar jaartjes kleine kleinmeisjes...Wie weet. Fijn weekend!
  Onliemie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Prachtige jurk. Ik wil heel graag meedoen voor een vriendin die na heel veel moeite eindelijk haar kleine meisje in haar armen mag houden. Zou een uniek jurkje zijn voor de prachtige Klara.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. oo! dat stofje heb ik paar weken geleden terug weggelegd (want ik had mijn stofshopbugdet al ruimschoots overschreden...) maar thuis direct spijt van!
  Ik zou met dit voorpandje een jurkje maken voor de jongste dochter, want eigenlijk krijgt die nooit iets zelfgemaakt speciaal voor haar, ze heeft namelijk met tweelingzussen die 2 jaar ouder zijn aan kleren geen gebrek. Maar eigenlijk mag ze ook wel eens iets helemaal alleen voor haar krijgen :)
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik zou het kleedje maken voor het dochtertje van een vriendin (zij zal er tegen de zomer inpassen), MAAR moest ons kindje-voor-maart ook een meisje zijn, zou ik het kleedje een voering geven en toch stiekem zelf bijhouden tegen winter 2014 :-)
  Dat hoeft niemand te weten, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. voor mijn jongste dochter. Tot nu toe heb ik alleen nog maar kleertjes gemaakt voor mezelf en mijn oudste dochter, omdat ik toch graag heb dat iets waar ik zoveel energie heb ingestoken ook verschillende keren gedragen kan worden, en babietjes overal snel uitgroeien. Maar omdat hier in de familie een echte babyboom aan de gang is, kan ik eigenlijk ook wel wat naaien voor onze jongste spruit, en het dan gewoon doorgeven aan het volgende kindje in de maak, en dan zou dit voorpandje een mooie start zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.