Voor mijn stoer geval

vrijdag 11 oktober 2013
Van Katoen ging helemaal aan me voorbij, naald en draad waren nog toen nog een groot bjekkes bij mij. Toen de microbe me te pakken had, zag ik hier en daar een schoon jurkje passeren. Zo mooi dat het een van de eerste patroontjes was dat ik kocht - om daarna in de kast te belanden. Deze zomer kreeg ik een stamp onder mijn rondingen, ik herinnerde me dat dat mooie patroontje geduldig lag te wachten op het betere knip- en plakwerk. Over een vertraagde actie gesproken, drie maand later is mijn versie af:

122 - Stoere jurk 01
Stof: Happy Hooters en Acornucopia (Norwegian woods by Michael Miller) - Patroon: Stoere meidenjurk
EDIT2015; vanaf nu heet de jurk Hide 'n Seek (www.mindthewhale.com)

Zo geknipt staat hier in de kast, dus ik verwachtte niets anders dan een goede handleiding om een vlekkeloos parcours te rijden. De verwachtingen werden meer dan ingelost... in geen tijd een leuk jurkje, geen gefoefel of gevloek, wat wil een mens nog meer?
Ik koos de stofjes deze zomer, maar tobde verder over de juiste kleur biais. Helaas had ik bij mijn Stoffenkamer-bezoek dit stofje niet mee voor een perfecte combinatie... Deze tint paste het best, maar de groenige tint had mijn voorkeur.

122 - Stoere jurk 02

Uit de knopenkast diepte ik felblauwe knoopjes op om het geheel af te werken. Tot zover het braaf volgen van de handleiding... ik wijzigde het kleedje op een aantal punten. Vooraan zit een zak in het jurkje, normaal eindigt dit deel onderaan het lijfje maar ik liet het doorlopen tot aan de halslijn. Ik koos er ook voor om achter de zak niet met de uilenprint te werken, maar met de contraststof - geen idee waarom ik er op dat moment niet aan dacht om dat patroondeel niet in één stuk te knippen, zodat ik die extra naad niet zou hebben. Het is een leuk jurkje geworden, maar het zou wellicht mooier geweest zijn mocht ik het patroon gevolgd hebben en het rokdeel in de uilenstof gemaakt hebben... De achterkant van het kleedje is eveneens inde uilenstof, de voering deed ik met de contraststof.
Normaal gezien wordt het jurkje afgeboord door biais, maar omwille van de felle kleur koos ik een gewone zoom met siersteek.

122 - Stoere jurk 03

Zonder overdrijven, ik nam zo'n vijftig foto's. Jawel, vijftig. Maar ons stoer geval had er even geen zin in, je kunt het zien aan de krullen. Haar haar krult meer of minder naargelang de graad van deugnieterij ;) - om helemaal juist te zijn moet ik erbij vermelden dat het weer en de vochtigheidsgraad ook een rol spelen. De snoet spreekt overigens boekdelen...

122 - Stoere jurk 04

Ik besloot mijn pogingen op te geven en het kind gek te laten doen, het is wat het is ;).

122 - Stoere jurk 05

Tot slot de lieftallige blik van dochterlief... ze mocht van mij geen stiften meer eten (zie de vlekken op haar snoet en handen - en haar tong en tanden, die voor de gelegenheid felroze waren), wat voor een moeder ben ik toch hé ;)

26 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Merci! Mag ik jou ook proficiat wensen?

   Verwijderen
  2. ben met van alles en nog wat bezig maar niks speciaal. Veel verstelwerk

   Verwijderen
  3. uitgesteld....Twee dagen voor ik mijn examen wou doen,is er iemand bij de zoon ingereden.
   Auto pertotal(gelukkig had de zoon niks en was hij niet in fout).
   Waarschijnlijk ga ik 8 november gaan. Duimen maar

   Verwijderen
 2. Een heel geslaagd herfstkleedje! En stiften ... Grrr... Mijn kapoen heeft gisteren op school zijn nieuwe broek en sous-pull 'per ongeluk' versierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi jurkje en die combinatie helemaal top...
  En wat die stiften betreft, ach laat ze lekker kind zijn...een nat washandje en klaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat het kleedje heel mooi geworden! Leuk idee met de zakken. En soms moet een mens eens zijn gang gaan en van het originele afwijken, zoals dichterlijke vrijheid ;)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjiek! Jij hebt er vandaag dus weer goed aan doorgedaan - in tegenstelling tot bibi hier. Jaloers van jouw energie, dat ben ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar dit is van woensdagavond, ik moest alleen nog de achterkant sluiten en zomen ;). Mijn tas daarentegen, die ziet er nog krak hetzelfde uit!

   Verwijderen
 6. Prachtig, wat een mooie combinatie van kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooi jurkje zeg en zo snoezig met haar deugeniet krullen! Echt beeldig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal overtuigd van jouw versie! Ik heb het patroontje ook en deed er nog niets mee, maar nu komt daar verandering in ... en als ik nu even al mijn kindjes in mijn klassen 3 weken herfstvakantie kon toekennen... Zou iedereen content zijn, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een echt herfstkleedje! Ik heb het patroon ook liggen maar nooit gemaakt, het is eigenlijk niks voor 9- of 11-jarigen, maar des te meer een kleuterjurk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! Wat een prachtige stof-combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. LOL voor de stiftvlekken en de deugnieterige krullen van dochterlief, hoera voor het kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik naaide ook pas deze zomer voor de eerste keer de kleuterversie hoor ;-) Maar het is een blijvertje !!!! Zie maar hoe schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel heel mooi! Ik vind het echt prachtig en op het lijf geschreven (euh genaaid) voor je dochtertje é! Past haar echt perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk kindje in een prachtig kleedje! Ligt hier ook nog op mij te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zeer mooi kleedje! Waar haalde je het patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Marij, je kon het patroontje in twee versies (een peuter en een kleuter/lagereschool versie) kopen op de blog "Leven met Liv". Met de lancering van www.mindthewhale.com is het er even afgehaald, maar begin augustus kun je het daar opnieuw kopen!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.