Khadetjes op springbonen

donderdag 22 augustus 2013
Een mens kan zo al eens een strak plan hebben: ge maakt een lijstje van wat je wil doen en gaandeweg komt er vanalles tussen - of laat je er vanalles tussen komen... Ziehier de niet geplande-maar-wel-gemaakte-zomerdingens:

100 - Tshirt

Verjaardagen van buurjongens komen op regelmatige basis terug.
Dit jaar geen stapel auto'kes, maar een tshirtje volgens alom beproefd recept.

101 - Charlientje 01

Maak kennis met mijn het-langts-op-de-werktafel-liggende project: een charlene. Ik maakte het jurkje als een verrassing. Als veldstudie ging ik op het stofjes-bord neuzen wat in de smaak zou kunnen vallen. De Hamburger Liebe bloempjes stonden er te blinken, en toevallig lag er daar nog een mooi lap van in mijn kast te blinken. Een Charlie heb ik nog nooit gemaakt, dus dacht ik 'laat ons maar met een Charlene beginnen'. Zucht, die kronkels van mij, ik zweer het je. Zij maakt het pad vrij en een tekeningske later had ik het patroon. Ik heb er wat op gevloekt, op dees Charlene - tricot en doorstikken levert niet altijd het verwachte resultaat op bij mij - maar ik vind het zelf een super mooi jurkje - opperKhadetje ook, de blik op zijn gezicht toen hij hoorde dat het niet voor ons Khadetjes was: goud waard ;) [EDIT] Voor wie nieuwsgierig is: hier kun je het jurkje op model bewonderen...

101 - Charlientje 02
Niets wereldschokkends, gewoon een blik onder het jurkje. Ik knipte de voering zo'n 2cm korter,
streek de buitenstof 2cm naar binnen en stikte beide stofjes samen vast met een tweelingnaald.


103 - Babydekentje 01

Onze overburen mochten een buikbewonertje welkom heten, dat kon ik niet zomaar laten passeren: ik maakte tussen de soep en de patatten een knuffelzacht zomerdekentje met langs de ene kant een vrolijk vissenstofje, langs de andere kant een babyfleece die ik afboordde met de stof en een flocksel.

103 - Babydekentje 02


104 - A lijntje

Jules was niet de enige buikbewoner die voet op aarde zette, ook bij haar werd aan gezinsuitbreiding gedaan. In mijn hoofd zaten allerlei wilde plannen, maar toen ik dit stofje zag, zag ik er onmiddellijk een piepklein jurkje in... Ik zocht een bijpassend papiertje, zette wat letters met plat penseel en ging aan het snijden: welkom Axelle!

En hoe het gaat met het eigenlijke zomerproject? Goed, zeer goed. Morgen gaat er een handtas de deur uit, de merci'kes zijn geknipt en moeten 'enkel' nog gestikt worden en van de Charlie's ligt het  atroon al klaar. 't Zal allemaal netjes lukken dus ;)

20 opmerkingen:

 1. Man man toch, niets dan bewondering! En Charlene is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schoon, schoon, schoon en schoon :)
  mooie en leuke stoffen en propertjes afgewerkt
  gij zijt goe bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi allemaal weer!!! En die Charlene ik ben er verliefd op!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof, die Charlene! (Ik neem aan dat je dat met een overlock maakt? Of heb je andere trucs?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen trucs, ik volg braaf de handleiding ;). Je maakt 'm het best met de combinatie van de twee: ineenzetten met de overlock, naaimachine voor de afwerking & doorstikken.

   Verwijderen
  2. Merci! Hier geen overlock voorhanden, met de naaimachine alleen vrees ik,dat ik het zal verbrodden...

   Verwijderen
  3. Geen schrik hebben, volgens mij marcheert dit prima met je naaimachine ook - als je een tricotsteek gebruikt. Als je het volledig voert, dan zie je ook niets aan de binnenkant. Het enige wat je ziet zijn de dingen die je moet doorstikken (kraagje) en je zoom, maar die doe ik ook met de naaimachine.

   Verwijderen
  4. Anders goed te doen met alleen een naaimachine hoor, zeker wanneer je een boventransportvoetje hebt. Prachtige maaksels trouwens allemaal!

   Verwijderen
 5. Gij zijt toch ne krak he.....en ne grote schat bovendien!
  Mijn jongste toertje staat BEELDIG met die prachtige Charlene!
  En ik ben er zo verliefd op, dat ik de aankoop van het Charlie-patroon niet langer uit ga stellen en't Stoffenspectakel (15 september) een tricot-zoekster mag verwachten....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Charlene is echt helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Charlene vind ik ook de max, en zag hem net elders ;-) Hier zijn er ook veel ongeplande en tot nu toe ongeblogde cadeautjes vertrokken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan al niet wachten tot ze het kleedje kan dragen! :) Nog eens bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja ik kwam de charlene net ook al ergens tegen :) heel mooi, alsook de andere kadootjes! waar haalt ge toch de tijd zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super! Ben verliefd op de Charlene. Ik zie er mijn kleine Ina al in rondlopen. Misschien een leuke jurk voor haar eerste verjaardagsfeestje. Bedankt voor het idee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, jij hebt ook niet stil gezeten. Allemaal zeer fijne projectjes. Maar die Charlene laat echt mijn mond openvallen, super schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ok nu wil ik zo snel mogelijk die overlock! Heel mooi, Sarah!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai! Waar haal je de tijd??
  Allemaal weer super...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. best wel veel gemaakt !! je mag fier zijn !

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.