K***clutch

zaterdag 27 juli 2013
De weinig appetijtelijke titel van mijn blog heeft alles van doen met mijn wagenziek khadetje. Al van toen hij piepklein was, kon het kind niet tegen autoritjes... met het gekende gevolg. Vanalles hebben we geprobeerd, voorlopig is het ultieme middel nog niet gevonden - tips zijn altijd welkom!

96 - Lemon squeezy pleated pouch 01
Stof: Drake Grey (Lotta Jansdotter) en Garland on Lime van bij Vanmarieke
Patroon: Pleated Pouch van A Lemon Squeezy Home
Toen we onlangs bij vrienden in Leuven op bezoek waren (= hoogrisico bezoek, immers langer dan een uurtje autorijden) kwam alles eruit juist op het moment dat we hem losklikten... Ik ben meestal goed voorbereid, maar deze keer had ik geen reservekledij bij. Gelukkig lopen er daar twee jongens waarvan we de kleerkast mochten bezigen.

96 - Lemon squeezy pleated pouch 02 
Op foto's lijken mijn khadetjes misschien engeltjes, maar ze beschikken over de nodige poer - ik wil ze altijd even 'uitlenen' voor wie me niet gelooft ;). Een van de eerste dingen die mijn sloeber deed met de geleende broek, was eens kijken of hij nog een knielanding kon maken. Jaja zunne, dat kon 'm nog. En gaten in broeken maken ook... Dus maakte ik een merci-zakje voor de dame-des-huizes met een gerepareerde broek erbij. Ik viel voor een leuke geplooide clutch - en vinkte tegelijk een nummerke van de te-doen-lijst af.

96 - Lemon squeezy pleated pouch 03 
De handleiding voorziet een gewone rits bovenaan, zonder afwerking. Ik vond het er maar wat rommelig uitzien, dus maakte ik gebruik van de twee stukjes stof om de rits mooi af te werken en strakke hoekjes te bekomen. Aan de binnenkant gebruikte ik dezelfde stofjes als aan de buitenkant. Het is een leuk modelletje dat hier zeker nog zal passeren - hoewel ik nog eens ga nadenken over hoe hij mooier is als hij gevuld is, de clutch mist precies wat volume nu...
 
Zomer 2013 - 2
De aandachtige kijker merkt misschien op dat ik andere stofjes gebruikt heb...
Of hoe je iets kunt plannen en je je niet aan de planning houdt - welkom in mijn hoofd!

23 opmerkingen:

 1. heel mooie clutch!
  en hier hetzelfde verhaal: pas terug van zee en in de heenrit 3 keer moeten stoppen om van kleren te wisselen... t zoontje is teruggekomen met de trein samen met de oma en dat beviel hem duidelijk véél beter. maar ja, je kan niet overal naartoe met de trein hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoontje. Ik had dat vroeger ook, in de auto of bus had ik altijd prijs. Maar het is er hier uitgegroeid, hopelijk bij hem ook ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als hij van voor zit? meestal komt het omdat ze tegen de stilstaande zetel kijken terwijl zij naar hun gevoel bewegen, ergo ontregeld evenwichtscenter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't kind heeft alle plaatsen in de auto al gezien ;)
   Vooraan lijkt het inderdaad iets beter te zijn, maar het is nog altijd geen garantie dat we met dezelfde kleren toekomen...

   Verwijderen
  2. ik moest als kind ook altijd vooraan zitten en bomen tellen. Hielp toch voor de ritten in België maar naar't buitenland was't met een zake bij wijze van spreken onder de kin gebonden :)

   Verwijderen
 4. Tof! Allez, de clutch toch, niet het verhaal. ;-)
  Die van ons hebben daar gelukkig geen last van, al heeft onze jongste plots vannacht drie keer overge... Dat wordt een leuk weekend!
  Hem in 't midden zetten zou ook al een klein beetje helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dan weer niet goed voor mijn zenuwen ;)
   Dan zitten de khadetjes veels te dicht bij elkaar en dat komt niet goed!

   Verwijderen
 5. Wat een leuke clutch!! Stofkeuze vind ik ook erg leuk en wat een mooie afwerking.
  Mijn tip staat al genoemd (voorin zetten).
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er zelf ook veel last van, zelfs nu ik zelf met de auto rijd, genetisch ook doorgekregen langs mama's en papa's kant van de familie :)
  Enkele do NOT tips: gééééééééén melk laten drinken (wordt erg snel zuur in een overbelaste maag), ook geen sinaassap (dat is meer voor het k*tsen, dat brandt enorm), moe zijn helpt ook niet, niet laten 'lezen'.
  Plat water bij de hand houden dus... Qua rijstijl; niet te bruusk stoppen, als je stopt komt alles naar boven! Apotheek heeft wel touristil of zelfs op maat gemaakte reispilletjes, die "stabiliseren" je evenwichtsorgaan dat te sterk geprikkeld wordt, maar bij mij is het zodanig gevoelig dat dat niet helpt; bij jouw zoontje zal dit ook niet helpen wellicht?
  Ik mag van de huisarts zelfs niet meer vliegen, laatste keer met zware slaappillen (en dan ben ik ginder nog 2 dagen misselijk natuurlijk) dus hopelijk ontgroeit hij het (zoals bij ons de jongens in de familie), maar misschien is het gewoon 'mee leren leven'...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nog vermelden: echt héél toffe stofjes voor dat type clutch! Ideaal en schoon!

   Verwijderen
  2. Dank je wel! Ik herken alles wat je schrijft. Hij wil ondertussen zelfs niet drinken als we met de auto weggaan. Slapen helpt hier nog het beste - gelukkig slaapt hij makkelijk in de auto.
   Touristil mag hij nog niet nemen wegens te jong maar onze apotheker maakt iets op zijn gewicht (maar ook dat is geen garantie). Ik probeer nu iets homeopatisch -vooral tegen overgeven- en dat werkt redelijk...
   Oja, ik heb er zelf trouwens ook last van - de druppels helpen ook bij mij. Zwanger zijn lokt het bij mij nog feller uit, ik heb zelfs geen prediktor nodig, ik weet het vanaf 't moment ik in een auto stap ;)

   Verwijderen
  3. Ja, tijdens mijn zwangerschappen had ik het ook héél erg, ik geraakte niet in één trek thuis van het werk, moest onderweg altijd stoppen (en het was maar 20 min rijden :)
   Slapen is inderdaad het beste, en eens hij wat ouder wordt, kan hij zelf ook beter aangeven wanneer het naar boven 'komt', dat is nog niet ideaal, maar wel praktischer :)

   Verwijderen
 7. Ik had daar vroeger ook heel veel last van, nu bijna nooit meer. En als ik toch eens lang in de auto moet zitten neem ik touristil, werkt altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. is niet leuk hè, zo wagenziek worden! Ikzelf heb er ook héél vlug last van, durf geen letter te lezen zelfs geen smsje, wordt al misselijk als we hier naar de Ardennen gaan...zelfs die kleine hoogteverschillen én bochtige wegeltjes maken mij doodmisselijk...
  ik hoop voor jouw kleine man dat hij er toch wat minder last van gaat krijgen met de jaren.
  Clutch is prachtig, en weer zó mooi afgewerkt!!!!Op z'n "khadetjes"! En wat een prachtige foto's maak je toch, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie clutch! En wagenziek zijn, daar weet ik alles van. Ik rij nog het liefst zelf en anders moet ik vooraan zitten of het loopt fout. Onze kapoen heeft er gelukkig geen last van, maar mijn nichtje wel. Haar mama heeft in Frankrijk een speciaal armbandje gekocht en dat helpt. Er zit een magneetje op dat een bepaald acupunctuurpunt stimuleert. Via Google via je heel wat verkooppunten. Zelfs HEMA heeft er in het (online) assortiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi project :) geen idee wat je tegen de wagenziekte kan doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was vroeger altijd wagenziek, zelfs op de kortste stukjes, maar ik ben er helemaal overheen gegroeid!
  Er is nog hoop dus...
  Mooie clutch! Die plooien zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pilletjes helpen bij onze dochter niet echt, maar die armbanden van Hema wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Armbandje heb ik ook al gehoord! Als kind hier ook dat scenario. Met grootouders 100km verderop nooit n pretje. Ik herinner me dat er n rubberen strip, die contact maakte met de grond a de auto werd geplaatst en dat hielp. Al weet ik niet of dat met de huidige auto's nog nodig is en ken er de uitleg ook niet meer van... En bochten in de heuvels v de ardennen of in de bergen... Zelfs zls ik zelf rijd kan dat me vdaag nig veel last bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf 30km is hier al te ver - ninja, hij kan er niets aan doen he. Het 'aarden' al geprobeerd met rubber en leer, helpt niet. Gelukkig is het bij ons zo plat als maar kan... ;)

   Verwijderen
 14. mooi
  Ik heb ooit eens gehoord dat er iets bestaat om op je dashboard te plaatsen.
  Maar ik weet jammer genoeg niet hoe het heet of waar je het kan kopen.
  Dus bij nader inzien is deze tip waardeloos ;o)
  Onze zoon had er vroeger ook last van maar dan wel bij zeer lange trips.
  Uiteindelijk gaven we hem iets tegen reisziekte voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk je groene tasje van je vorige blog! Ben er helemaal weg van!
  Ik heb bij de apotheek armbanden gekocht, die hielpen goed bij mijn meiden. Zitten wel vrij strak, maar na een paar keer hadden ze daar geen last meer van.
  En nog een soort niet zo'n smakelijke tip...een tupperware bakje op schoot. Na het spugen deksel erop..en je ruikt niets meer.. Heb het een paar keer gebruikt( niet prettig bij de benzinepomp stop om het weg te gooien...iedereen kijkt wat je bij je hebt ...) maar we kwamen wel schoon aan... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.