Over het kind dat (gelukkig) nog niet loopt...

maandag 6 mei 2013
63 - Geboortekader 01 
Eigenlijk hoef ik er niet veel woorden aan vuil te maken, de titel zegt genoeg. Ten Khadetjeshuize zijn er vaak grootse plannen om allerlei handgemaakte cadeautjes te geven. De tijd om alles uit te voeren. Wel ja.

Vrienden van ons hadden laten 'vallen' dat ze een kadertje met de naam van hun kindje wel leuk zouden vinden. Ik had het wel gehoord, maar een moeilijke zwangerschap en een huilkhadetje verstoorden de eerste plannen. Gelukkig kwam er een nieuwe kans met een tweede kindje bij diezelfde vrienden...

63 - Geboortekader 02

Drie jaar later was ik de wens nog niet vergeten, dus terwijl het buikbewonertje groeide, begon ik plankjes te schilderen (enkele onderlagen, enkele lagen kleur, goed schuren, je kent het wel). Ik werkte het plankje voor het eerste kindje af met naam, datum en sterrenbeeld - pff, dat sterrenbeeld vond ik nu een moeilijke datum. En toen werd het druk, wou ik leren naaien, brak ik een enkel en werd het weer druk, je kent het wel... Het kritieke moment brak aan - zo na de eerste verjaardag, dat vind ik er zelf wat over. Tijd om zaken af te werken; twee geboortekadertjes!

63 - Geboortekader 03

9 opmerkingen:

 1. Mooi! Jouw kalligrafiekunsten zijn uitmuntend! Heb dit schrift zelf ontwikkeld of ergens ontdekt? Ik ben blijven steken bij het humanistisch cursief, maar vind dit wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben ook met het humanistisch begonnen, maar heb al vanalles gevolgd ondertussen. De namen zijn gebaseerd daarop, maar met trekpen geschreven, de kleine lettertjes vertrekken ook daarvan, maar die maak ik wat speelser en schrijf ik op 10°... ben je daar iets mee?

   Verwijderen
 2. Zullen ze blij mee zijn! " Beter te laat dan nooit!"

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.