Fluo zomerjasje

dinsdag 9 april 2013
Er rolde hier al een zomerjasje van onder de naaimachine... Goed om nu onmiddellijk te dragen, ware het niet dat de winterjas hier nog gebruikt wordt. Dat gaf me even de tijd om na te denken over de aanpassingen en opnieuw te beginnen.

52 - Abbey jacket 00
Stof jasje: Stoffenspektakel - Stof voering: mini olifantjes (Timeless Treasures) van bij Sjiekebiele
Patroon: Abbey Jacket van Shwin & Shwin
Van het winterjasje werd het felle kleurtje overgenomen, het nieuwe zomerjasje werd fluo fluo. De kleur is moeilijk te fotograferen, maar neem het rustig van me aan dat ik niet zal moeten zoeken om dochterlief te vinden. Om het felle wat te breken, stak ik een koningsblauwe paspel tussen buiten- en binnenkant van het jasje, doorstikte ik met datzelfde blauw en combineerde met de vrolijk gekleurde olifantjes.

Het patroon werd aangepast aan het model (omtrek van een 4-jarige, lengte van een 3-jarige en mouwtjes van een 2-jarige), er werd vrolijk geknipt en genaaid.

52 - Abbey jacket 01

Het jasje sluit met twee flapjes, maar ik voorzag ook een rijtje drukknoopjes om het te sluiten - kwestie dat het buikje lekker warm blijft (ik heb eraan gedacht, Eva). De flapjes zijn ook serieus ingekort, ze waren veel te lang naar mijn goesting.
De hoge kraag moest er eveneens aan geloven, en werd ingekort tot deze versie die makkelijk blijft neerliggen.

52 - Abbey jacket 02

De knopen waren een waar hindernissenparcours. Helemaal tevreden ben ik niet, als ik er andere vind, in dat mooie blauw, dan koop ik ze en zet ze er alsnog aan. Tot die tijd zijn er bloemetjes. Ik kocht er acht, maar Khadetje ging er met twee lopen ('mama moet ze zoeken'). Juist ja. Op bovenstaande flap geen knopen, die wachten op een zoekactie...

Om het jasje af te werken maakte ik nog een lintje voor aan de kapstok. Ik gebruikte de onderste boord van de stof - ik vind die kleurproeven zo mooi, zonde om ze weg te gooien. En alsof ze hierboven zaten te wachten op wat fluo, scheen prompt het zonnetje. Het jasje werd getest en goed bevonden. De zon ook ;)

52 - Abbey jacket 03

16 opmerkingen:

 1. wat een knappe jasjes!!! Jij, een beginner???? Geen mens die dat gelooft ;-)) Een natuurtalent! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh prachtig, past perfect.
  lekker kleurtje.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalig idee, dat kleurproef-strookje als ophanglus. Ik pin, want dit is gewoon kei inventief en om niet te vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaibij ons op school is er geen enkel kleutertje met zo een ferm jaske !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kwestie van de deugnietjes te markeren voor de juf ;). Ze gaat trouwens nog niet naar school, ze mag pas in september starten.

   Verwijderen
 5. Wauw! Ben helemaal weg van de fluo-versie.
  Heb het patroon van dit jasje vorige week ook gekocht, maar durf er niet goed aan beginnen. Is het veel vloeken of valt het mee? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heel erg goed te doen (ik ben echt beginnend), je moet er alleen rekening mee houden dat het eigenlijk voorzien is voor een 'enkel' jasje, dus zonder voering. Denk dat ik er met tekenen, snijden en stikken een uur of zes/zeven aan bezig geweest ben.

   Verwijderen
  2. Ah ok, een uur of 6/7 valt nog binnen mijn geduld ;)
   Ik neem aan dat je het jasje dan 2x hebt gemaakt: in de buitenstof en identiek voor de voering?

   Verwijderen
  3. Bijna identiek, bij de voering heb ik het achterpand 3cm speling gegeven in een plooitje - afgekeken van het winterjasje

   Verwijderen
 6. idd ook een heel geslaagde versie :)
  love the elephants

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en met de voering ben ik ook wel ff bezig geweest, blij dat dat blijkbaar niet enkel bij mij zo was :)

   Verwijderen
  2. Volgende keer wordt het hier toch een patroontje met voering zunne ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.