In the woods

vrijdag 15 maart 2013
...zijn 20 volgers te vinden! Super gewoon dat jullie mijn schrijfsels en maaksels willen lezen/zien. Dank je wel aan ieder van jullie! De volgende keer dat ik een bandwerkmomentje heb, komt er iets jullie richting uit.

Mijn gebroken enkel betekent heel wat minder mobiel zijn dan gewoonlijk. Ik kan niet zoveel zelf - gruwelijk ergerlijk vind ik dat - en moet op heel wat mensen een beroep doen om iets te doen, ergens naar toe te gaan, ... Ondertussen is de gips eindelijk richting vuilnisbak en vervangen door een brace die me al iets meer bewegingsvrijheid geeft. Maar toch... ik zou zo graag eens uitbreken!

Gelukkig lopen er ook ongelooflijk lieve mensen rond. Een telefoontje vrolijkt mijn dag op, een lekker dessertje staat plots aan de deur - of zelfs een hele menu -, ik word naar cursussen gebracht, naar stofjeswinkels, 't stoffenspektakel, ... Eén van die schatten  wil ik vandaag eens in de bloemetjes tasjes zetten.

44 - In the woods 01

Haar dochter is fan van dit stofje, maar op onze gezamenlijke stofjesjacht bleek dat het niet meer voorradig is bij Ikea... En omdat het zo'n schat is dacht ik in 't geniep een leuk tasje voor dochterlief te maken. Het tasje trok al een hele tijd geleden mijn aandacht, dus nu was 't de moment. Beginnend als ik ben, volgde ik braafjes het patroon tot ik bij het velcrogedeelte kwam, in plaats daarvan stoffeerde ik een knoopje en maakte een knoopsgat om het tasje te sluiten.

44 - In the woods 03
Stof buitenkant: Ikea, stof binnenkant: Stoffenspektakel - Patroon: In the woods van Inge Snuffel
Langs de binnenkant gebruikte ik een bijpassend groen katoentje. Als lint gebruikt zij (geweldige, straffe madam trouwens, maakt schoon dingens) normaal een biaislint, maar dat had ik niet in het groen liggen. Dus werd een lange reep stof gesneden en gestikt, alles ging goed tot het ding moest gekeerd worden. Niet te doen. Aan de kant ermee en opnieuw stof snijden, wat breder deze keer. Wat gepuf later had ik een lint en zat dit leuke tasje samen.

Klaar om richting Ampersandje te gaan. Tot die slimme keppe van mij zei 'Jamaar, eigenlijk is dat geen cadeautje voor haar, want de dochter gaat er waarschijnlijk mee lopen.'
Juist natuurlijk...

44 - In the woods 07

Dus maakte ik nog een tasje, wel met een vergroot patroon - zodat het toch net iets praktischer is.
44 - In the woods 04
Stof buitenkant: Bloomy yellow (Hamburger Liebe) van bij Juffertje Uil - Stof binnenkant:
Clogdance yellow (Hamburger Liebe) van bij Kikko - Biais en knoop: Stael
Opnieuw met een knoopje om te sluiten en deze keer toch met een biais lintje, net iets makkelijker. Gestructureerd als ik ben, bedacht ik tijdens het maken dat een binnenzakje wel handig zou zijn. Ik heb nog ooit zoiets gedaan, maar was te ongeduldig om op 't net te gaan zoeken. Dus probeerde ik maar iets:

44 - In the woods 05
Misschien niet helemaal volgens de spelregels, maar de missie is geslaagd. Een zakske met een zakske ;). Ik vermoed dat het wel makkelijker is als je het geheel nog niet vast gemaakt hebt. Allé, ik ben het zeker, dus niet proberen hé.

Nu duimen dat de lieve postbode haar bereikt voor deze blog er is... Ampersandje, een dikke merci!

8 opmerkingen:

 1. leuke tasjes! waar haal jij je naamlabels trouwens? die zien er ook mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercikes! De labeltjes maak ik zelf, op katoenband met transfer papier...prutswerkje.

   Verwijderen
  2. Amaai chapeau! En ik wat te lui voor :)

   Verwijderen
 2. De postbode bracht deze morgen de allermooiste verrassing.
  2 Prachtige handtassen handmade by Khadetjes.
  Echt een hebbending om mee te pronken
  Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit patroon ligt hier ook te wachten... heel mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoeveel groter heb je de tas gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de grootste op 120% gemaakt, zo kan er net iets meer in dan een portefeuille en een sleutelke.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.