Bultenaarsrokje

vrijdag 29 maart 2013
Voor mezelf naaien, dat is niet mijn sterkste kant... Mijn khadetjes zijn wat 'aan de brede kant', maar met een kleine aanpassing vallen ze vlot binnen één maat. Mijn eigen lijf werkt niet zo goed mee als het gaat over slechts één maatje in een maattabel kiezen. Vandaar dat ik iets voor mezelf naaien graag uitstel... die aanpassingen en zo hé. Ik had mezelf echter voorgenomen om eerst eens iets voor mezelf te maken.

Een aandachtig lezer zal hier terecht opmerken dat er een vlinderdekentje tussen gekomen is, maar op dat moment was ik al bezig met dit bultenaarsrokje - het lag op dat moment eventjes bult te wezen in een hoekje van de naaitafel. Ik had namelijk het schitterende plan om het patroon eens aan te passen - ik wist écht wel dat je bij een a-lijn eigenlijk alleen naar de taille moest kijken, ik was het alleen eventjes vergeten. Wat ik tekende leek me wel wat raar, maar ik had goed gemeten, dus ging ik naarstig verder. Toen ik de naad aan één kant dicht maakte en het rokje eens rond me hield, was het precies alsof er twee bulten op mijn heupen stonden. Laat me het erop houden dat dat nu niet echt de plaatsen zijn die ik extra wil benadrukken. De boel werd losgemaakt, ik sneed er op goed geluk een stukje af en het volgende rokje kwam van onder de machine gerold.

48 - Stolplooi 01
Stof: gabardine van bij Koekepeertje - Fournituren: Stael - Patroon: a-lijn van  Mme Zsazsa
De inspiratie voor het rokje zoefde voorbij op Pinterest, en ik zag diezelfde inspiratiebron ondertussen ook bij haar en haar passeren. Voor het rokje vertrok ik van een a-lijn rokje, waar ik een stolplooi aan toevoegde. Ik vond prachtige witte knopen die erom vroegen verwerkt te worden, dus werden er nog 'flapkes' gemaakt. U ziet de tweede versie, de eerste belande in de nooit-te-gebruiken hoek.

. 48 - Stolplooi 03

Het rokje werd afgewerkt met Engelse naden en een blinde zoom. Omdat het een zomerrokje wordt, heb ik enkel een vrolijk beleg aan de binnenkant gebruikt en geen voering. Ik hou niet van 'piepend' beleg, en met haar tip in het achterhoofd stikte ik het beleg vast op de naad. Het blijft mooi zitten, je ziet het niet aan de buitenkant en de boel kruipt niet omhoog.

Mijn mooiste creatie is het niet, maar het kan ermee door. Nu ga ik rap nog eens iets maken voor mijn khadetjes, daar voel ik me net iets comfortabeler bij ;)

.

8 opmerkingen:

 1. Ohhhhh!! Hier ben ik plotsklaps verliefd op geworden! Zo een leuk idee met die knopen! De max!!
  Liefs
  An
  jace-did-it.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ze hadden de knopen in heel veel verschillende kleurtjes en maten, ik denk dat ze hier nog zullen passeren!

   Verwijderen
 2. Vind het toch wel goed gelukt hoor!!! Je mag trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een supermooi rokje. Staat bij mij ook gepind op pinterest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O la la...dit is helemaal naar mijn smaak!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.