Dank je wel aan iedereen met een warm ♥ voor onze actie;
of je nu mee enthousiast bent, mee naaide, mee reclame maakt
of vrolijk -en talrijk- lotjes koopt. Alle beetjes helpen om
iemand die het moeilijk heeft een fijn moment te bezorgen!Bloggers for Life 2017?

We twijfelden, eerlijk waar. Want diep in ons hart willen we 'ons kindje' niet afgeven of het een stille dood laten sterven. Enig realisme noopte ons tot een pijnlijke beslissing... er komt in het nieuwe jaar géén Bloggers for Life zoals we het kenden omdat dat op dit moment méér vraagt dan wij twee aankunnen. Hoe het in de toekomst zal verdergaan, dat weten we zelf nog niet maar we houden jullie op de hoogte! xBloggers for Life 2016

De storm rond Bloggers for Life editie 2015 was nog niet helemaal gaan liggen, of Annelies en ondergetekende waren stiekem al aan het denken van "zouden we..." en "eventueel volgend jaar...". We hakten als snel de knoop door en na aan paar maand konkelfoezen gaven we het officiële startschot voor editie 2016.

Bloggers for Life editie 2016?

Net zoals vorig jaar kozen we het doel van onze actie vanuit onze leefwereld, een doel waar we allebei resoluut achter staan en waarvan we weten dat het de levenkwaliteit van mensen in onze omgeving kan verhogen.
Omdat we vorig jaar nogal vaak de vraag kregen om 'mee te doen' - en het voor ons organisatorisch jammer genoeg niet mogelijk is een veiling in goede banen te leiden met een hondertal maaksels - besloten we te ontdubbelen: in november/december is er een veiling waarvoor je lotjes kunt kopen, maar in oktober kan iedereen die dat wil mee naaien met onze sewalong. De maaksels gaan integraal naar de dienst kinderoncologie van het UZ Gent, de opbrengst van de veiling gaat naar de vzw Altijd Vrouw.

Naai met ons mee... de patronen

We polsten in het UZGent waar we hen een plezier mee konden doen, en gaven er onze eigen draai aan. Het resultaat? Vier -relatief eenvoudige - patronen waar niet al te veel tijd in kruipt om te maken, maar die een geweldig 'glimmomentje' kunnen zijn voor een ziek kind. Hieronder vind je ze nog eens allemaal op een rijtje - doorklikken brengt je bij de uitleg en het patroon om mee te doen.

Het zal wellicht wel wat melig klinken, maar het is ongelooflijk hartverwarmend om te zien dat jullie enthousiast zijn én dat dat enthousiasme zich vertaalt in mee naaien met de patroontjes. Een aantal van jullie deden mee met de linkparty - doorklikken om te gaan kijken, zo zo zo de moeite!

Wat doe ik met mijn naaisels?

Wij spraken enkele stoffenwinkels aan waar je tussen 1 en 19 november een doos voor onze actie zult vinden. Als je je maaksels dus bij een van onderstaande ophaalpunten binnenbrengt, dan komt dat bij ons terecht.

Pieke Wieke - Pastoor Goetschalckxstraat 3, 2180 Antwerpen
Madeline de stoffenmadam - Kantstraat 4, 2500 Lier
Stoffenmie - Groenstraat 30, 2560 Nijlen
het Stoffenhuis - Gerdingerstraat 17, 3960 Bree
Wild van Stof - Zwevegemsestraat 97, 8500 Kortrijk 
Stof op Zolder - Iepersestraat 199, 8800 Roeselare
De Stoffenkamer - Coupure rechts 122, 9000 Gent

Woon je wat verder af en is daar binnenspringen niet haalbaar? Stuur bloggersforlife@outlook.com een mailtje en wij bezorgen je ons adres zodat je maaksels onze richting uit kunnen komen.
Heel wat mensen gaven het beste van zichzelf, een klein overzicht daarvan kun je hier vinden.

Hoe of wat de veiling?

Vanaf het tweede jaar mag je zeggen 'ervaring leert ons'... vandaar dat er enkele spelregels moeten zijn. Het lijkt onnozel, maar ik wil je echt vragen even door te klikken en ze te lezen - het maakt ons leven iets minder lastig #schaterlach.
De veiling zelf gaat van start op 14 november. Vier weken lang krijg je iedere week een tiental nieuwe maaksels voorgeschoteld; daarvoor kun je van maandag tot en met vrijdag lotjes kopen, enkel in de week waarin het aangeboden wordt. Als alle stukken de revue gepasseerd zijn, nemen wij nog even de tijd om alles te verwerken en dan kiest onze vriend random.org een winnaar.

De veiling zou niet tot stand gekomen zijn als we niet een konden rekenen op deze ferme madammen: Tine - Laura - Lies - An - Mieke - Cathérine - An - Sandy - Griet - Nele - Katrien - Annelies - Leen - Isabelle - An - Fien - Sofie - Mieke - Laurence - Marleen - Laurence - Jo - Annelies - Sharon - Marie-Paule - Eva - Sylvia - Joke - Lies - Kristien - Naomi - Riet - An - Lindsy - An - Annick - Majella - Stephanie

Hier kun je alvast een overzicht vinden van wat de volgende weken op ons af komt. De eerste week verkochten we 556 lotjes, de tweede week hopten we naar 736 lotjes, de derde week deed er nog een schepje bovenop met 772 lotjes en de vierde week rondden we deze editie af met 885 lotjes.Bloggers for Life 2015

Tussen het kuisen en naar de supermarkt gaan, stelde zij even de vraag "of ik niet iets wou mee naaien voor Music for Life". Ik was niet de enige, want binnen een kwartier gingen we van één naar enkele mensen naar een ontploft kippenhok van zo'n 120 blogsters. Ik drong me enigszins op -#schaterlach - en zette mijn schouders mee onder project 'iets doen'.

We zaten niet stil - enfin, strikt genomen zaten we wèl stil, zij het dan elk aan onze kant van het scherm gezien de relatief grote afstand tussen onze beide koninkrijken - en al vlug waren er niet één maar twee goede doelen; het Berrefonds en Moeders voor Moeders. We organiseerden maar liefst een - twee - drie - vier veilingsweken waarbij tal van dames met een groot hart hun naaimachine lieten ratelen. We hoopten op de verkoop van enkele lotjes, maar wat gebeurde, dàt hadden we niet verwacht... 45 gelukkige winnaars kregen een prachtig naaisel, zesduizend zevenhonderd en tweeëntwintig euro ging naar onze goede doelen. Sprakeloos, dat waren we. En verwarmd tot in het diepste van onze ziel, dank je wel daarvoor!

4 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie er weer geweldig veel werk in gestoken!!!! Echt, he: Jullie verdienen een standbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n dingen doen we niet alleen, gelukkig zijn er heel wat mensen die zo zot zijn om met ons mee te doen ♥

   Verwijderen
 2. Top! Ik wil ook weer meenaaien volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat er volgend jaar geen nieuwe editie zal komen, maar dank je wel voor het aanbod!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.