Elegante jongedames

maandag 5 juni 2017

Soms zijn er van die dingen waarvan je op voorhand weet dat het geen flatterende foto's zal opleveren. Ik denk bijvoorbeeld aan de combinatie van het jongste Khadetjeskind en een jurk met een grote zak. Om een of andere bizarre reden besluit bovengenoemde jongedame dat die handen niet meer uit de zak gehaald moeten worden, meer nog, dat je de grenzen van de stof moet opzoeken om zo 'elegant' mogelijk voor de dag te komen. Dat de jurk daardoor niet altijd de derrière bedekt of eerder vreemde volumes aanneemt... tja, ik veronderstel dat ze dat collateral damage noemen. Niets om van wakker te liggen als je een elegant zesjarig geval bent - de maker in kwestie trekt een wenkbrauw de hoogte in, rolt eens met de ogen en berust. Pick your battles, zo zeggen ze het toch zo schoon.

490-02
490-03

Soms weet je zo'n dingen wel op voorhand maar besluit je toch je er niets van aan te trekken omdat de belijning van de jurk zo mooi is dat je die gewoon moet maken. Hoe lang ga ik immers nog mogen -min of meer- kleine meisjes jurken maken voor dat stoer geval van mij besluit dat ze navenante kleren wil om in bomen te klimmen? Zo'n anderhalf jaar nadat ik het patroon in mijn mandje zwierelde, zette ik er dus eindelijk de schaar in.

490-04 490-05
490-06 490-07 490-08 490-09 490-10 490-11

Aangezien het blijkbaar "het" moment was, zette ik tegelijkertijd de schaar in een gekoesterde lap Nani Iro. Het merk doet mij altijd onmiddellijk aan double gauze denken, niets is minder waar in dit geval, het is een eerder stevige linnencanvas - Kokka kwaliteit, voor het geval je daar iets meer mee bent ;). Ideaal voor een a-lijn jurk, zo'n zwaarder stofje.

Meneer Khadetjes heeft het geweten, dat de schaar in een van de parels knipte. Ik schikte en herschikte, tot ik de jurk zo zuinig mogelijk uit de stof kreeg - heel eventueel liet ik hem enkele keren uit de zetel opstaan om zijn oordeel te komen geven, dat ik heel eventueel in 80% van de gevallen naast me neerleg. Ik knipte zelfs het zakdeel maar half eruit, in een aanval van acute zuinigheid.

490-12

Dossier gemaakt: Ik hield dezelfde maat aan als bij de Dulcie jurk - ook al vond ik die wat aan de brede kant; op die manier kan ze die net iets langer doordragen en dat vind ik prima! -, zijnde dus een 7j. Ik bekeek de maattabel echter maar met een half oog, waardoor de jurk wat korter uitvalt dan oorspronkelijk getekend. Versta me niet verkeerd, ik vind het prima zo, ik hou wel van iets korter bij dit soort jurken. Maar als je de juiste lengtemaat van je kind overneemt, dan valt het iets langer.

Ik koos voor niet al te veel frullen (optie b) zodat alle aandacht naar de mooie lijnen van de paspel en de stof zou gaan. De handleiding neemt je vrolijk mee doorheen alle stappen en in een mum van tijd heb krijgt dat woord 'parel' een heel andere betekenis. Véél hartjes voor die parel van me ♥

490-13
| Stof: Five Senses canvas (Nani Iro Kokka) | Patroon: Miss Polly jurk van Sewpony Patterns |


Stof in 201718 in  - 73 uit  (8 gekocht&verwerkt - 14 verkocht - 7 gekregen)  - #1in4uit

41 opmerkingen:

 1. Wauw Sarah! Wat een prachtige jurk! Die kleur staat geweldig bij dat khadetje van jou :) Dat zakkenprobleem dat je in 't begin aanhaalde is hier ook klassiek. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik prijs mezelf al gelukkig dat ze de zakken niet vult ;)
   Die kleur, ik weet het, ik wist het op het moment dat ik die rol zag liggen. Hoewel ze met véél wegkomt van kleur vind ik haar zelf het mooist met felle(re) kleuren.

   Verwijderen
 2. Echt een heel schoon kleedje met zak en echt mooie lijnen. Blij dat je het toch gemaakt hebt want het is een pareltje geworden voor uw zot geval 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg quasi iedere keer ik een jurk zag verschijnen (Marleen van Petrol & Mint maakt de prachtigste exemplaren!) een stamp onder mijn derrière... en aangezien de kleerkast hier schrikwekkend leeg begint te worden, vond ik het een héél goed moment om eraan te beginnen.

   Verwijderen
 3. Geweldig die dochter van je! De jurk ook natuurlijk 😉 Toffe foto's gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Ik doe mee! En denk tegelijk ook 'waar is mijn kleintje naartoe?'

   Verwijderen
 5. Heel erg mooi! Ik ben Fan van deze jurkjes, maar ook zeker van die prachtige blauwe kleur stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden. Ik schakelde enkele jaren geleden over van blauwen naar groenen wat favoriete kleuren betreft, maar deze stof was een instant crush!

   Verwijderen
 6. Haha, hier een stoer geval dat zelfs met jurk in de bomen klimt - dus dat deel zit al goed. En zie, die laatste foto *smelt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat klimmen betreft; check met jurk en al. Ik wacht gewoon op het moment dat ze het handig vindt dat die niet voor haar ogen hangt #schaterlach.
   De laatste foto komt uit de 'doe je ding' reeks; ik start altijd met haar zo'n 50 klikjes haar goesting te laten doen, dan is dat uit haar systeem en kan ze ook eens stil staan daarna ;)

   Verwijderen
 7. Boenk erop ! en dan die bijpassende sandaaltjes ! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een chance'ke want euh, geen dertig paar schoenen hier voor zo'n snelgroeiende voetjes. Maar hé, het kwam goed uit x

   Verwijderen
 8. Geweldig jurkje. De kleur is echt voor haar gemaakt.
  Die fototip moet ik onthouden. Eerst haar goesting laten doen zodat dat uit haar systeem is. Genoteerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee of dat overal zal werken, maar ik heb wel de indruk dat dat hier werkt ;). Veel succes in ieder geval!

   Verwijderen
 9. What a stunning dress! The fabric is pure dream. Love this pattern!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're really one of the kindest people-I-don't-know, thx Jenya ♥

   Verwijderen
 10. Ik weet zeker dat ik dit jurkje in mekaar 'assembleren' ook zo leuk zo vinden. Hartje voor het lijnenspel, de kleur, het geheel!!
  Met een puber in huis, gaat zowat 10 keer per dag 'choose your battles' door je hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik doe hier al lang van slagvelden kiezen, ik verwacht precies niet anders de komende tien jaar of zo ;)
   Maar hé, zolang ik af en toe nog een zorgeloos jurkje kan maken, geniet ik des te meer!

   Verwijderen
 11. Supermooi!! Hopelijk worden er geen schatten (lees: stenen, takjes, ...) in bewaard :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig geen schatten in de kleren hier #oef. Wel in tien miljoen potjes die ik overal ontdek maar quasi niets in de wasmachine!

   Verwijderen
 12. Een parel! Zelfs de minst elegante pose kan daar niets aan afdoen... En hoe leuk dat je arm dwars door die zak kan. Dat zou ook hier gegarandeerd een hit zijn. Handig ook voor (altijd onhandig uitgevoerde) goocheltrucs...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig voor ongelooflijk veel dingen, zo blijkt #schaterlach. Maar dat doet er niets vanaf dat ik het zelf een pareltje vind, die dochter van mij in haar blauwe jurk.

   Verwijderen
 13. Ik hartje mee! Ik ben niet zo'n patronenkoper ("teken dat gauw wel even zelf", shame on me) maar Miss Polly klikte ik meteen in mijn mandje en werd een week later gemaakt. Een unicum in mijn naaigeschiedenis, maar dan ook een uniek en prachtig kleedje. Hoewel ik dit exemplaar nog 1000 keer mooier vind dat het mijne. Die kleur <3 Die mouwtjes in net ander blauw <3 En ja, kom, die dochter <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik betrap mezelf erop dat ik ook zo begin te denken maar dan denk ik er onmiddellijk achter 'kleine zelfstandigen onder elkaar' en klik ik het patroon toch maar vrolijk in mijn mandje ;). Ik doe mee met de hartjes trouwens, zelfs voor de dochter ♥

   Verwijderen
 14. Wow this dress is so fabulous!!! I love your photos too!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel erg mooi geworden en wat een speciaal stofke, schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een ongelooflijk mooie verzameling blauwtinten, ik hoop uit de resten nog een of andere tas te peuteren!

   Verwijderen
 16. Wat een prachtig kleedje !! Perfecte combinatie van patroon en stof !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. och, een zesjarige kont mag nog wat tentoongesteld worden. Zeker als dat wil zeggen dat ze daarom deze prachtige jurk aandoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weer zo schoon! Gij zijt echt ne krak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moh zo lief van je! Werkelijk alle eer gaat naar die stof, volgens mij is dat onmogelijk om die te verprutsen ;). Ik ben gewoon goed in een patroon volgen, dus euh... hahaha, eigenlijk zit ik er zelf voor érg weinig tussen #schaterlach

   Verwijderen
 19. Geweldig schone stof...Geweldig schone belijning... Prachtige zakken en nog schoner... de handen van dat prachtig kind in die zakken! Ge hebt dat weer subliem goed gedaan!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. oh my God!! Deze had ik duidelijk gemist, en idd: het woord parel is hier meeeeeeeeer dan op zijn plaats! Wat een prachtige jurk! Ik was ook meteen aan het kijken naar het merk stof, en Nani Iro verrast me hier idd, Kokka idd misschien wat minder ;-) Heel heel heel heel heel schoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al jaren zwaar fan van Kokka, als ik dan zo het merk bekijk (als dat er al is hé) van stof die ik mooi vind, denk ik soms wel "oef, er zijn nog zekerheden in het leven" ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.